El rosinc Miquel Trulls és el nou cap del Parc de Bombers de Girona

Miquel Trulls

El rosinc Miquel Trulls és el màxim responsable del Parc de Bombers de Girona

Miquel Trulls va ser nomenat, aquest passat divendres, com a cap del Parc de Bombers de Girona

Miquel Trulls
El rosinc Miquel Trulls és el màxim responsable del Parc de Bombers de Girona

El rosinc Miquel Trulls és el nou cap del Parc de Bombers de Girona des d’aquest passat divendres, quan va ser nomenat en substitució de Lluís Alfonsin, el qual es farà càrrec, ara, del Parc de Lloret de Mar.

La plaça del Parc de Bombers de Girona va sortir a concurs, i Miquel Trulls va voler optar a ocupar aquest càrrec, el qual, “després de diferents viatges a Barcelona per fer entrevistes i presentar memòries, a més d’altres requisits, es va decidir que jo fos  el que ocupés la plaça de cap de Bombers de Girona”, ha explicat Trulls.

Un càrrec que ara ocupa arran que l’anterior responsable, Lluís Alfonsin, decidís deixar Girona per guanyar-se la plaça de cap del Parc de Bombers de Lloret de Mar.

Per a Miquel Trull, haver estat escollit com a màxim responsable dels bombers de Girona “és tot un honor, com a rosinc,  comandar un dels Parcs de Bombers més grans del país, que està entre els 5 que té més sortides a tot Catalunya, i arribar a ser responsable del Parc de Bombers de Girona, és arribar a dalt de tot”.

Tota una vida al servei de la societat a través dels Bombers

Miquel Trulls va néixer a Roses el 27 de maig de 1966, és a dir, que el dia després d’aquestes properes eleccions municipals en farà 53 anys.

53 anys dels quals Trulls en porta 31 al servei de la societat fent de bomber, perquè ja a l’any 1988 va entrar, a Roses,  com a voluntari. I quatre anys després, al 92, ja ho va fer com a bomber professional.
Des de 1992 fins al 2005 va ser-hi al Parc de Bombers de Roses, per traslladar-se al Parc de Figueres, on va estar fins al 2008. Ja com caporal va ser destinat a La Jonquera, per tornar a la capital de l’Alt Empordà i, posteriorment, a on va néixer com a bomber, Roses.

En assolir el grau de sergent va ser traslladat a Reus on va desenvolupar la seva tasca fins a l’any passat, quan va ser nomenat cap del Parc de Bombers de Cassà de la Selva. I nou mesos després Miquel Trulls ha hagut de deixar aquesta responsabilitat per ser el nou cap del Parc de Bombers de Girona.

Cal destacar que Trulls, des de 1992 al 2009, va formar part dels GRAE, el Grup d’Actuacions Especials del cos de bombers, especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural.