El rosinc Xavi Llamas, arriba, corre i guanya amb autoritat la Romanic Extrem de 43 quilòmetres

Xavi Llamas
Xavi Llamas alça els braços com a guanyador de la Romanic Extrem

El corredor del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas, s’imposa amb autoritat en la seva primera participació en la marató de muntanya de la Vall de Bianya

Xavi Llamas

“Aquesta prova de la Romanic Extrem de la Vall de Bianya la tenia marcada al calendari com a test per anar a fons dintre de la meva preparació de cares a la Transvulcània de l’Illa de La Palma de Gran Canaria”, va afirmar el corredor del Club Atletisme Roses i patrocinat per la Fundació Alchimia i Team SportHG, Xavi Llamas, un cop va entrar a meta com a vencedor.
Volia anar a fons i així ho va fer, com ho demostra la diferencia de temps, 9 minuts i 2 segons, que li va treure al segon classificat, Gerard Morales, a la línia d’arribada després de 43 quilòmetres per la muntanya de la Vall de Bianya.
Xavi va invertir en fer tot el recorregut un temps de 3 hores, 56 minuts i 9 segons, després de fer una sortida “amb un ritme tranquil al capdavant juntament amb 3 corredors més”, va dir l’atleta rosinc, per continuar dient que “ja a la primera pujada ens vam quedar 3, i a la segona vaig forçar el ritme i ens vam quedar en Gerard i jo”.

I tots dos corredors van anar junts, “tot i que jo portava el ritme”, un ritme que va decidir trencar quan faltaven 10 quilòmetres per acabar la marató de muntanya, “vaig tirar i tirar tant que no sabia que li havia tret tanta avantatge al segon classificat”, va dir uns xic sorprès en Xavi, per remarcar que “ha estat un bon test en el que he pogut comprovar que de mica en mica estic agafant el punt òptim de forma per anar a la Transvulcània”.

No hi ha dubte que en bona forma està el corredor rosinc, ja que va ser arribar a una prova que no havia disputat mai, va ser corre i guanyar, a més, amb autoritat.

La propera cursa, en aquest cas una ultramarató, que té previst Llamas disputar per acabar de preparar-se per a la prova de La Palma de Gran Canaria, és la Marxa 24 hores del Cap de Creus de de 87 quilòmetres, cursa que va guanyar l’any passat batent el rècord a la prova, que es disputarà el proper 19 d’abril.