El rosinc Xavi Llamas fa segon a la mitja marató Tramun-Trail de l’Escala

Tramun-Trail l'Escala
Carles Aguilar i Xavi Llamas a l'Escala

Llamas puja al podi en la seva preparació per participar a la Trans Gavarres de les Festes de Sant Narcís de Girona

Tramun-Trail l'Escala
Carles Aguilar i Xavi Llamas a l’Escala

La Tramun-Trail de l’Escala va donar per finalitzada la segona edició de la Lliga Trail Montgrí, un certamen d’atletisme que consta de 3 mitges maratons de muntanya que es disputa a les localitats de Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i l’esmentada de l’Escala.

Els dos esportistes del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas i Carles Aguilar, a l’igual que a la mitja marató de Torroella, van decidir participar, diumenge,  en aquesta de l’Escala.
El primer per preparar la Trail TransGavarres, una marató de muntanya de Palamós a Girona que se celebrarà el proper cap de setmana en el marc de les Festes de Sant Narcís. I el segon, Aguilar, per continuar adquirint experiència en aquests tipus de competició.

I Llamas, com sembla que ja és habitual en ell, no va baixar del podi ja que va travessar la línia d’arribada en segona posició, a menys d’un minut del primer, “quan faltaven 2 quilòmetres el corredor amb el qual vaig fer la cursa va atacar i no ell vaig poder seguir, em trobava mentalment cansat”. L’atletea rosinc va invertir un temps de 2 hores, 4 minuts i 55 segons. i a més participar com a mena d’entrenament per la Trans Gavarres.

La cursa va patir de senyalització ja que els atletes es van perdre en alguna ocasió, “jo em vaig perdre en dues ocasions, a la primera només sortir quan anava primer, i després vaig haver d’avançar uns 70 atletes”, va explicar Xavi. La segona vegada que es va perdre ja no va ser necessari remuntar, ja que anava als llocs capdavanters amb certa avantatge sobre els corredors que venien darrera.

I Carles Aguilar no va poder assolir l’objectiu que s’havia marcat per aquesta mitja marató de muntanya, que era rebaixar les 2 hores i 52 minuts que va fer a la Catcursa de Torroella de Montgrí, “vaig sortir molt fort pensant que no hi hauria gaire desnivell, com a Torroella, però va ser tot el contrari i als darrers quilòmetres m’he enfonsat” reconeix Aguilar, que va entrar en 81ena posició amb un temps de 3 hores i 12 minuts.