El rosinc Xavi Llamas guanya la mitja marató nocturna de la població francesa de Castelnou

Cursa nocturna Castelnou

Xavi Llamas (de blau), Dani Navarro, Carles Aguilar i David Raset (de verd), amb dos atletes de La Jonquera abans de començar la cursa

Gran paper dels quatre esportistes del Club Atletisme Roses que van prendre part a la cursa nocturna de muntanya de Castelnou, població de la Catalunya Nord, celebrada dissabte a la nit

Cursa nocturna Castelnou
Xavi Llamas (de blau), Dani Navarro, Carles Aguilar i David Raset (de verd), amb dos atletes de La Jonquera, abans de començar la cursa

Xavi Llamas, atleta del Club Atletisme Roses patrocinat per la Fundació Alchimia Solidària, ha guanyat una altra cursa de muntanya. En aquest cas va ser la mitja marató que es va celebrar durant la nit de dissabte a Castelnou, localitat de la Catalunya Nord, situada a 23 quilòmetres al sud-oest de Perpinyà. L’atleta rosinc va invertir un temps de 1 hora i 42 minuts en recórrer els 21 quilòmetres de recorregut de la cursa.

Però si Llamas va guanyar, el paper realitzat pels altres components del Club Atletisme va ser molt meritori. Dani Navarro amb un temps de 2 hores i 6 minuts va entrar per línia de meta en quinzena posició, David Raset ho va fer a la 21ena, amb un temps de 2 hores i 12 minuts, i Carles Aguilar va aconseguir travessar la línia d’arribada entre els seixanta primers, a una hora, minut amunt minut avall del guanyador. Cal destacar que Aguilar fa poc temps que es dedica a l’especialitat de curses de muntanya.

A la sortida, Llamas es va posar al capdavant juntament amb un altre atleta, i ja, des d’un primer moment tots dos van forçar el ritme per aconseguir escapolir-se de la resta dels 300 participants de la prova, entre els que hi eren els esmentats atletes rosincs Dani Navarro, David Raset i Carles Aguilar.
La cursa es va desenvolupar per un itinerari de corriols amb consecutives baixades i pujades. A la primera de les baixades l’atleta que acompanyava a Llamas es va escapolir, “no volia forçar i arriscar-me a una caiguda”, va dir després el guanyador. Però tot i això, quan es portaven 10 km de cursa, en Xavi va caure, però amb la sort que ho va fer al mig d’uns arbusts i no es va fer mal. I es va aixecar per continuar la persecució del líder.
Durant tota la cursa el primer i el segon van fer la ‘goma’, “a les pujades m’apropava a ell i a les baixades ell s’allunyava de mi”. I quan quedaven 10 quilòmetres li van dir a l’atleta de Roses que el primer li portava 40 segons d’avantatge, “i ja vaig pensar que no l’agafaria”. Amb aquesta diferencia van arribar a ben prop de la meta, “quan quedaven 500 metres el vaig veure davant meu i vaig esprintar per avançar-lo quan quedaven només 200 metres. No em va poder seguir i vaig guanyar”, va explicar un content Xavi.

Amb aquesta victòria Llamas porta un any 2013 fantàstic, esportivament parlant. De les 6 curses de muntanya en les que ha participat, ha guanyat 4: Aquesta de Castelnou, la Marató Salvatge de les Guilleries, la 9ª Marxa 24 hores del Cap de Creus i a la Internacional Trail Roses-Cap de Creus, es va imposar a tots els seus rivals al creuar la línia d’arribada en primera posició.
Va fer segon a la Mitja Marató de l’Albera. I només en una, a la Ultramarató Transvulcània, de l’Illa de La Palma de Gran Canaria, en la que es va imposar el campió mundial, Killian Jornet, no va pujar al podi.