El rosinc Xavi Llamas s’imposa a la Marató Salvatge de les Guilleries

Xavi Llamas / Foto arxiu

Dos atletes del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas i Dani Navarro van participar aquest passat diumenge a la marató de muntanya de les Guilleries disputada al terme municipal  de Sant Hilari Sacalm. Llamas es va alçar amb la victòria i Navarro va assolir una més que meritòria setzena posició

Els organitzadors les anomenen Marató Salvatge de les Guilleries a la cursa de muntanya de 42 quilòmetres que es disputa al terme municipal de Sant Hilari Sacalm. Una denominació que el corredor rosinc Xavi Llamas, del Club Atletisme Roses, troba correcte que es digui així, al menys en aquesta edició, “perquè hi havia neu i quan estàvem a dalt de la muntanya relliscava molt. Si de fet ja és una cursa dura, amb la neu es va convertir en salvatge”, va remarcar l’atleta rosinc.

L’atleta rosinc va participar en aquesta prova a mena de preparació d’una marató de muntanya de gairebé 100 quilòmetres, que disputarà al mes de maig a Las Palmas de Gran Canària. I ja des de un bon principi va sortir per la victòria. Tot i això, tota la cursa la va fer acompanyat d’un altre corredor, Roberto Sancho. Un atleta del potent equip Matxacuca A.E. que participa en aquesta prova per preparar la Copa del Món de curses de muntanya.

Tots dos es van vigilar durant tota la cursa, ja que cap dels dos volia que l’altre s’escapés, i com tots dos es van trobar bé físicament el resultat va ser que van arribar junts a la meta. I mai millor dit el de junts perquè els dos atletes van entrar a meta agafats de la mà. Tots dos, tant Llamas com Sancho, van considerar injust que un s’emportés la victòria i l’altre no, per això van decidir que creuarien la línia de meta enganxats per la mà i, així, tots dos serien els guanyadors.

Finalment però, com l’organització ha de posar un guanyador a la classificació van posar primer a Xavi Llamas amb un temps de 4 hores, 20 minutos i 10 segons, el mateix temps que Roberto Sancho, “però bé, diu en Xavi, vam guanyar tots dos, perquè a la classificació de paper el van posar a ell primer, i a la classificació de la pàgina web de la cursa em vam posar a mi”.

Un premi jugat als “xinos”

Però l’anècdota no la van protagonitzar Llamas i Sancho creuant la línia de meta agafats de la mà, sinó alhora de repartir el premi. Resulta que el guanyador de la cursa tenia com a premi una pota de pernil salat. Com ho farien? Doncs se la van jugar als “xinos” i en Xavi va demostrar que, a part de ser un campió d’atletisme, també té fusta com a jugador de “xinos” i se’n va emportar el pernil cap a casa.

Dani Navarro, setzena posició

Llamas va estar acompanyat en aquesta marató de les Guilleries per un altre company del Club Atletisme Roses, Dani Navarro, que tot i no estat en el nivell de preparació que en Xavi, va aconseguir entrar a meta en la setzena posició amb un temps de 5 hores, 37 minuots y 48 segons. Un lloc amb molt de mèrit si es té en compte que van prendre la sortida uns 150 corredors