El rosinc Xavi Llamas va fregar el podi a la cursa del Taga 2040 Evo

L’atleta del Club Atletisme de Roses és un dels esportistes nominats a la distinció de “Esportista de Roses de l’Any 2012”

Xavi Llamas al cim del Taga

La cursa del Taga 2040 Evo de Sant Joan de les Abadesses és una de les curses de muntanya més importants que se celebren a Catalunya. Una prova que es va disputar aquest passat diumenge, i sortint des de Sant Joan de les Abadesses els atletes han de cobrir una distància de 26,30 km i 1.893 metres de desnivell positiu acumulat, pujant fins al cim del Taga per tornar tornar a baixar a la població del Ripollés

L’atleta del Club Atletisme Roses i ex-ciclista professional Xavi Llamas va participar quedant-se a les portes del podi, “sí, l’il·lusó era aquesta, fer podi, és l’espina que tinc clavada, però un altre cop no va poder ser. Vaig fer cinquè a l’igual que l’any passat”, es va lamentar Llamas.

L’atleta rosinc va arribar al cim del Taga en tercera posició, per darrera del que seria el guanyador, Dani Tristany, i del campió de l’any passat, Gerard Españó. Però a la baixada de la muntanya van començar els problemes “vaig començar a tenir rampes en les cames. No sé si va ser per la pendent, que és molt pronunciada, i no estic acostumat, no sé, perque de forma em trobava bé”, destaca Xavi.

Precisament, l’atleta del Club Atletisme Roses va guanyar de manera brillant al mes de maig la Xtrem Running Costa Brava, una marató de muntanya 135 quilòmetres que, dividida en tres etapes, s’inicia a la població costanera de Blanes i finalitza al municipi fronterer de Portbou. Xavi va guanyar les tres etapes. Triomf indiscutible. “Després d’aquesta cursa vaig estar un mes descansant, fent un preparació per arribar a un pic de forma òptim per la cursa del Taga. Però, sembla ser que el segon pic de forma no es tant bó com el primer que vaig tenir al maig, ja que pot ser que les cames es resenteixen de la càrrega de quilòmetres, pot ser”, destaca l’atleta rosinc.

Es el que li va passar, les cames no li van respondre al tram de baixada “i em van passar, a falta de 5 quilòmetres el quart i el cinquè classificats. Vaig intentar que no s’escapolessin, però les rampes m’ho van impedir. Tot això, estic content, perquè els que van quedar davant meu són joves de 25 anys i jo en tinc 40, no està gens malament” va dir Xavi entre rialles.

Finalment van entrar meta amb un temps de 2 hores 41 minuts i 43 segons.

 

Nominació a Esportista de Roses de l’Any 2012

Xavi Llamas és un dels esportites nominats a la 1ª edició de la Nit de l’Esport de Roses per optar a la distinció d’Esportista de Roses de l’Any 2012. Una nominació que l’ha agafat “de sorpresa. Estic sorprès perquè no m’ho esperava, però m’alegro molt perquè han pensat en mi, i sempre és bó que et reconeguin una mica el teu esforç. I tot que jo no sóc de Roses, ja porto 11 anys vivint a Roses i em sento rosinc, i m’alegra que m’hagin nominat”, ha confesat Llamas.

Tot això, el atleta del Club Atletisme Roses considera que té poques possibilitats de guanyar la distinció “cap ni una de guanyar, perquè hi han esportistes joves amb molta projecció i que fet molts de mèrits per emportar-se-la. Jo, pel fet de que m’hagim nominat ja estic content”.

La celebració de La Nit de l’Esport es portarà a terme el 29 de setembre al TMR.