El Rotary Club celebra el seu 30è aniversari donant 3.000 euros per un projecte de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses

Rotary Club Roses-Empuriabrava

Elisabet Ginestera, Montse Mindan, Jan Erik Bakkes i Ramon Danés en el moment de l'entrega del xec valorat en 3.000 €

Amb aquests diners l’Escola Jaume Vicens Vives podrà adquirir 10 ordinadors i muntar un aula d’expressió escrita dins projecte ‘Biblio(R)evolució’

Rotary Club Roses-Empuriabrava
Elisabet Ginestera, Montse Mindan, Jan Erik Bakkes i Ramon Danés en el moment de l’entrega del xec valorat en 3.000 €

El Rotary Club Roses es va fundar l’any 1988. Un any després ho va fer el d’Empuriabrava, però no va ser fins l’any 2000 quan es van fusionar tots dos clubs per passar a anomenar-se Rotary Club Roses-Empuriabrava.

I divendres passat es van cumplir 30 anys de la fundació del club rotario de Roses. Efemèride que els socis d’aquesta entitat filantròpica van voler celebrar a la seva seu, l’Hotel Risech.

Una celebració que va ser protagonitzada per “una acció benèfica que teníem previst fer a una entitat de la comarca, però l’alcaldessa de Roses ens va informar d’un projecte de l’Escola Jaume Vicens Vives, i hem decidit donar 3.000 euros a aquest centre educatiu per a que puguin adquirir 10 ordinadors”, va afirmar el Tresorer del Rotary Club, Ramon Danés.

El president del Rotary Club Roses-Empuriabrava va fer entrega, davant l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, d’un xec per la quantitat esmentada per Danés a la directora de l’Escola de Primària de Roses, Elisabet Ginestera, la qual es va mostrar molt agraïda “perquè amb aquests diners podrem tirar endavant el projecte ‘Biblio(R)evolució’, adquirint 10 ordinadors i muntant una aula d’expressió escrita on els alumnes podran accedir-hi a l’hora del pati amb la idea de poder-la obrir en horari extra escolar”.

El projecte ‘Biblio(R)evolució’ està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, la qual va fer una crida per buscar 30 centres educatius per tal de redefinir el paper de la biblioteca escolar com un agent que respon als reptes actuals de l’educació.

I el projecte de l’Escola Jaume Vicens Vives va ser un dels 30 seleccionats, “i al final de curs hem de presentar resultats de com ha quedat l’aula, que hem fet, i que millores hem introduït”, va explicar Ginestera, especificant que “no és un projecte de 2 mesos, sinó d’anys i que comporta també que ens obríssim al poble per trobar col·laboració tant de les entitats com de l’Ajuntament de Roses”.

I de l’Ajuntament van trobar la col·laboració personal de l’alcaldessa, la qual es va posar en contacte amb les socis de l’entitat “per explicar-les el projecte de l’Escola Jaume Vicens Vives, i es va donar l’avinentesa que hem pogut casar les necessitats d’un centre educatiu amb la generositat del Rotary, que disposava de la quantitat necessària per poder tirar endavant el projecte”, va assenyalar Montse Mindan.

No és el primer cop, i segurament no serà l’últim, que el Rotary Club Roses Empuriabrava fa una donació benèfica a una associació, entitat, centre o institució de Roses.
Recordem, per esmentar algunes i per ordre cronològic, la que van fer als Bombers de Roses, conjuntament amb els de Girona l’any 2013 per participar a la Trailwalker.
O la d’un any més tard, quan van comprar un vehicle adaptat per a FADIR, valorat en 30.000 €. I ja al 2016, el nou quiròfan que va estrenar el CAP de Roses gràcies al Rotary. I la més recent, l’any passat, quan aquesta entitat filantròpica va fer-se càrrec de les despeses del darrer projecte de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries.