Fira de la Rosa de Roses

El safareig municipal de Roses acull una exposició de fotografies del projecte de Vibrart

Fotografies realitzades pels joves participants al Vibrart, un projecte de coeducació emocional

Fins al dia 23 de juny, el safareig municipal de la Rambla Ginjolers acull la mostra Vibrart ERA, integrada per fotografies realitzades pels 251 alumnes que han participat en els tallers de coeducació emocional de l’entitat piscoeducativa Vibrart Project al llarg d’aquest curs.

La mostra és l’activitat final del projecte Vibrart ERA impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament i Vibrart Projecte, en el qual han participat aquest curs els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Illa de Rodes, de 2n d’ESO del Centre Escolar Empordà i de 4t d’ESO de l’institut Cap Norfeu.

Les fotografies són imatges corporals captades pels mateixos alumnes durant les sessions realitzades. Amb aquesta activitat final es vol mostrar els aprenentatges integrats pel grup, així com sensibilitzar a la població de Roses entorn a les relacions saludables i fomentar la participació comunitària de la població jove, dotant-la d’un espai que visibilitzi el seu paper com a agents de canvi i transformació social a través de la cultura i l’art.

Els tallers Vibrart Era són sessions artístiques incloses dins del currículum escolar, que tenen per objectiu desenvolupar la intel·ligència emocional i trencar amb els estereotips de gènere de l’alumnat, per tal de millorar la convivència del centre i construir relacions equitatives i igualitàries. A través de la psicodansa i de dinàmiques i jocs de moviment corporal que posen l’alumne en el centre del procés, s’ensenyen eines per al benestar emocional, la creació de relacions saludables entre la població jove i adolescent i la transformació social.