Fira de la Rosa de Roses

El Secret de les Fades serà desvellat al carnaval de Roses… Entonces Qué?

La colla Entonces Qué? gairebé al complet al damunt de la seva carrossa

La colla Entonces Qué? deixa el galliner de l’any passat per embarcar-se en una aventura de Fades amb la Campaneta

La colla Entonces Què? gairebé al complet al damunt de la seva carrossa
La colla Entonces Qué? gairebé al complet al damunt de la seva carrossa

La colla Entonces Qué? es va desfer de tots els pollastres i gallines amb els quals van desfilar pel carnaval de Roses per convertir-se enguany “en fades i reparadors, personatges de la darrera pel·lícula de Disney sobre Campaneta que és diu El Secret de les Fades”, ens diu Mònica Busta, que juntament amb la seva germana Sònia són les cap de colla d’Entonces Qué?

El motiu d’escollir d’aquesta disfressa va ser “que voliem un tema infantil i divetit, i aquest ens va semblar bé. De fet, continua la Mònica, les dones n’hem de Campaneta i els homes van de Chipi, un personatge que sury a la pel·lícula amic de la Campaneta”.

I com la campaneta viu en un arbre la carrossa “l’estem engalanant com un arbre gegant on la meitat de la carrossa representa l’estiu i l’altre meitat l’hivern, seguint la trama de la pel·lícula”, remarca la cap de colla.

entonces_que1Aquesta colla carnavalera té la particularitat que la majoria dels seus integrants són de fora Roses, concretament de Salt, per això, tot i que estiuegen a la Vila no posen barraca per la festa major. Així, les despeses del carnaval es paguen de la quota que paga cada integrant… “què va!, exclama la Mònica, nosaltres no posem cap quota, N’hem fent i a mesura que necessitem diners  n’hem posant”.

Peró bé, alguns càlculs del que pot costar el carnaval a la colla Entonces Qué? ho tindreu, no? “Sí, calculem que, entre engalanar la carrossa, comprar el menjar i el beure pot sortir entre 1.000 i 1.500 euros, afirma la cap de colla, i a cadascú dels integrants, que enguany serem 19 entre Campanetes i Chipis, el carnaval li pot costar entre 55 i 65, més o menys”.

D’aquests 19 integrants, 9 són de la mateixa família, els demés són amics de Salt, Girona i, com no, de Roses.

18 pollets convertits en 19 fades desfilaren enguany per les rues del carnestoltes rosinc. Unes fades que no sabem si tenen vareta màgica, però no els farà falta, perquè el Carnaval de Roses, ja de per sí, està ple màgia.