El Secretari d’Organització del PSC, Ignasi Thió, afirma a Roses que la independència és una promesa de CiU per intentar amagar la crisi i una mala gestió

Magda Casamitjana amb Iolanda Pinerda i Ignasi Thió
Magda Casamitjana amb Iolanda Pineda i Ignasi Thió

El PSC de Roses també ha portat a terme, aquest matí, un acte per fer arribar el seu missatge als vilatans. Un acte que a l’igual l’han desenvolupat al Mercat de la fruita i verdura. Els socialistes rosincs, amb Magda Casamitjana i el prime secretari de l’Agrupació Socialista, Francisco Martínez al capdavant, han rebur el recolzament i suport de la senadora i exalcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, i el Secretari d’organització del PSC, Igansi Thió.

El missatge que ha transmet Pineda ha estat en clau de política local, al referir-se que “a  Roses hi ha un abandonament del que són les institucions als problemes dels rosincs”, i que “són necessàries polítiques actives d’ocupació”, a l’igual “que són necessàries, també, prendre mesures a nivell legislatiu, és dir aconseguir una moratòria que impedeixi els desnonaments”.

Thió s’ha referit al procés d’autodeterminació que viu Catalunya i s’ha mostrat contundent “el futur de Catalunya no passa per aquesta terra promesa, aquesta Itaca que és intentar amagar una crisi i buscar un culpable de fora per amagar aquesta mala gestió”.

El Secretari d’Organització socialista ha remarcat que el futur de Catalunya passa perquè tots els catalans vagin junts per estar units, i no barallats. També s’ha mostrat més preocupat per la quantitat de diputats de dretes que poden sortir després de les votacions “segons la enquesta del CEO, 92, i l’enquesta del CIS, 88 diputats” que una majoria de CIU perquè “si l’aconsegueix no ens portarà cap aquest camí cap a Itaca que ha promés, i que ho ha fet per amagar els errors propis”. Segons Ignasi Thió, “CIU és federalista i no independentista i al final rebaixarà les seves pretensions. De fet, ja no vol fer consultes il·legals, no vol trencar amb Europa i ja no vol trencar amb Espanya”.

Thió ha assenyalat que la independència no és la solució al problemes de Catalunya, i ha afegit que una Catalunya independent amb un govern de dretes tampoc se’n sortirà. I en definitiva la independència “és un brindis al sol, és un moment de crisi, de desesperació, és una esperança falsa com sempre ha hagut d’altres en moments de crisi”.