El sector turístic gironí radiografia el sector en un debat que reuneix unes 300 persones

Autoritats i representants de la Taula Gironina de Turisme a l’entrada de l’Auditori

La primera de les jornades El Turisme de les Comarques Gironines a debat va reunir tot el sector per definir reptes de present i futur

El sector turístic gironí s’ha unit per fer una radiografia que permeti analitzar amb detalls les fortaleses i debilitats i encarar els principals reptes de present i futur. El primer dels debats, que es va dur a terme el passat dijous a l’Auditori de Girona, centrat en l’oferta turística de les comarques gironines: el seu present i futur, va ser un èxit  de convocatòria reunint unes 300 persones, entre les quals hi havia un centenar d’estudiants universitaris i d’escoles d’hostaleria i turisme de la demarcació.
Els debats els organitza la Taula Gironina de Turisme (on hi ha la Universitat de Girona), amb el suport de la Diputació de Girona i Patronat de Turisme Costa Brava i l’Agència Catalana de Turisme i la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Girona i el Banc de Sabadell.

L’acte inaugural va anar a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; i el president de la Taula Gironina de Turisme, Jordi Martí.

La consellera va destacar “la voluntat de reunir el màxim consens entre les diferents sensibilitats del sector per fer del turisme a les comarques de Girona un actiu que continuï generant riquesa; i ho faci de manera sostenible i integradora”. Va fer referència al darrer temporal i als ajuts donats al territori. Va recordarque “tenim clar el model turístic pel qual apostem, un model que apunta a desestacionalitzar i desconcentrar l’oferta turística arreu de Catalunya, a més d’avançar de manera sostenible i integradora”. Chacón va remarcar la importància de la col·laboració público-privada. “En el sector del turisme especialment cal aplicar aquesta recepta d’èxit començant per espais de debat i reflexió com el d’avui”, va dir. La consellera també va fer referència a l’aposta compartida del Govern i dels Ajuntaments per la continuïtat de l’aeroport de Girona, “una infraestructura estratègica per a les comarques de Girona, especialment per al sector turístic”. Segons dades del Departament d’Empresa, la Costa Brava lidera l’oferta turística de Catalunya amb el 41% d’establiments i el 37% de places.

Roses acollirà la segona jornada de El Turisme de les Comarques Gironines a debat

La segona de les jornades de El Turisme de les Comarques Gironines a debat se celebrarà a Roses el 26 de febrer, i tractarà sobre les sinergies del Turisme, el Medi Ambient i el Paisatge.

Exit mobile version