El senador d’ERC, Jordi Martí, visita la zona de l’antiga depuradora de marisc de Roses

Usos de l'antiga depuradora de marisc de Roses
El senador d'ERC, Jordi Martí, visitant la zona de l'antiga depuradora de marisc acompanyat pels regidors republicans de Roses

Martí va afirmar que, un cop enderrocada l’antiga depuradora, “ara s’han de trobar el usos més adients per l’espai per a que els vilatans el gaudeixen i se’l facin seu”

Usos de l'antiga depuradora de marisc de Roses
El senador d’ERC, Jordi Martí, visitant la zona de l’antiga depuradora de marisc acompanyat dels regidors republicans de Roses

El grup parlamentari d’ERC al Senat va presentar l’any passsat diverses esmenes als Pressupostos General de l’Estat per tal d’agilitzar la inversió destinada a l’enderrocament de l’antiga depuradora de marisc de Roses.

I a la tarda, el senador republicà Jordi Martí va visitar l’espai que ocupava l’antiga depuradora, acompanyat dels regidors d’ERC a l’Ajuntament de Roses per veure en primera persona com havia quedat la zona on fins fa poc existia el ruïnós edifici de tractament de marisc.

Martí va afirmar, que “ara el repte és majúscul per tal de trobar els usos que puguin propiciar que la gent gaudeixi d’aquest espai i el faci una mica seu”. Un espai, va remarcar el senador, “d’unes característiques especials ja que està a molt a tocar al mar, i a partir d’aquí la feina serà del consistori per, entre tots, definir els usos futurs que es preveuen molt interessants relatius a l’oci i aspectes de promoció turística i econòmica del municipi, i que seran molt beneficiosos per als vilatans”.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, va afirmar que “existeix un consens bastant ampli que aquest espai s’ha de dedicar a l’oci i el lleure per a que el gaudeixen els ciutadans. De fet, l’equip de govern ja ha plantejat dues propostes, la de fer una piscina d’aigua salada, que veiem amb molt d’escepticisme en quant al servei, la inversió i que pugui ser rendible; i l’altre que pugui estar dedicat a l’oci nocturn, una proposta aquesta que si que la veiem viable, tot i que es pot destinar l’espai a d’altres usos”.  

Plana va remarcar que el seu grup municipal  està obert a debatre amb la resta de formacions polítiques els usos a donar a la zona de l’antiga depuradora. “Uns usos que dependrà del temps de concessió d’aquest espai per part del Ministeri de Medi Ambient, perquè els projectes a desenvolupar no poden ser els mateixos si tenim un temps de concessió de 5 que de 50 anys”, va concloure el regidor republicà.