“El sentiment d’aconseguir la independència és ferm”

Manifestació Diada 2019
Rosincs i catalans continuen en el seu pas ferm d'assolir la independència de Catalunya / Fotos: Imma Carrion, Pep Torner, Ramon Dachs

Uns 200 rosincs i rosinques van ser a primera fila de la manifestació i van poder gaudir de l’acte oficial de la convocatòria envers la independència i aconseguir la llibertat dels presos polítics

La vuitena Diada en favor de la independència no va viure la participació de convocatòries d’anys anteriors. Una bona mostra d’això la tenim, per exemple, en la quantitat d’autobusos que van sortir de Roses enguany, tres, pels que ho van fer l’any passat, quatre.

I així podíem anar poble per poble per explicar que ahir la Guàrdia Urbana de Barcelona va xifrar en 600.000 els manifestants, quan tant el 2017 com al 2018 van compatibilitzar 1 milió de persones.

Els presos polítics, que porten més de dos anys a la presó, els exiliats amb el mateix temps fora de Catalunya i, sobretot, que els països que integren allò que anomenen Unió Europea, s’ha girat de cul davant el procés que viu Catalunya, potser han estat les causes de la davallada de manifestants a Barcelona en pro de la independència.

Van ser menys, sí, però “el sentiment, l’objectiu d’aconseguir la independència i la llibertat dels presos polítics és ferm, persiteix, i continuarà sent ferm”, ha afirmat, Imma Carrion, la coordinadora de la secció local de l’ANC, Roses per la Independència, que va ser una de les 154 persones que van viatjar en bus per participar en la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència.

En arribar al tram nº 4, que és el que li va tocar als manifestants de les nostres contrades, els rosincs es van trobar amb altres que van viatjar a Barcelona en els seus vehicles particulars. I tots, acompanyats dels gegants de Roses, en Quimet i la Demetria van poder gaudir, a diferencia d’altres anys, de l’acte oficial de la manifestació, que va arrencar a les 14;14 hores, “perquè estàvem enfront i molt a prop de l’escenari”, ha assegurat Carrrion.

Un acte que el va encetar l’actor David Bagés, per continuar amb els parlaments de representants de la societat civil i del món de la cultura, com Lluis Llach o la directora del cinema català, Isona Passola, els quals van demanar unitat per continuar defensant el dret a l’autodeterminació.  

Tot seguit, l’actor Jaume Comas i la cantautora Meritxell Gené van conduït el segon bloc d’aquest acte central de la manifestació. Acte central que va comptar amb els parlaments del president de l’Associació de Municipis per la Independència i alcalde de El Port de la Selva, Josep Mª Cervera, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va cloure l’acte oficial de la manifestació, d’una durada de 45 minuts com estava previst.
Després de l’acte es van desplegar quatre pancartes a les Torres Venecianes, on es podia llegir en dues la paraula ‘Independència’ en les altres l’etiqueta  #tsunamidemocràtic.