El Serralleria Blanco guanya per segon any consecutiu el campionat de Futbol Platja de Roses

XXIII Campionat de Futbol Platja de Roses

Els jugadors del Serralleria Blanco celebrant el títol de campions

El Serralleria Blanco és un equip abonat a la final d’aquest campionat de Futbol Platja, ja que ha jugat les quatres últimes emportant-se el títol en dues ocasions

XXIII Campionat de Futbol Platja de Roses
Els jugadors del Serralleria Blanco celebrant el títol de campions

El XXIII Campionat de Futbol Platja de Roses va viure, com es costum en aquest torneig, una final disputadíssima que va enfrontar al campió de l’any passat i clar favorit d’aquesta edició, el Serralleria Blanco, contra un que s’estrenava en la competició, el Guimarei City F.C.
Tot semblava, després d’avançar-se el Serralleria per 3 a 0 que la final seria  un passeig, però els jugadors del Guimarei, composat per jugadors que ja havien jugat aquest campionat anys anteriors, va ser capaç d’igualar el partit a 5 gols en l’últim segon, quan tothom ja cantava la victòria del favorit.
Mancava un minut i mig per a la conclusió del matx. El marcador era d’empat a 4, la pilota arriba al peus de Nelson Rodríguez, que d’un xut va marcar el seu segon gol i el que semblava el de la victòria definitiva i, per tant, i el del títol de campió del torneig.

Només quedava temps per a que els jugadors del Guimaraei saquessin del centre del camp, perquè tot seguit l’àrbitre xiularia el final, però un gol des del mateix centre del camp va donar l’empat al Guimaraei, portant el matx al temps extra de 3 minuts amb gol d’or. Si no es feia cap gol s’aniria els penals, però va aparèixer un altre cop el Nelson Rodríguez per provocar un penal que ell mateix va marcar per conquerir el Serralleria Blanco el triomf en aquest XXIII Campionat de Futbol Platja de Roses. Títol que és el segon que assoleix el Serralleria Blanco de manera consecutiva.

“No havíem guanyat mai i l’any passat després de la tercera final que disputàvem vam guanyar el campionat i enguany hem tornat a guanyar, estem molt contents”, va confessar Sergio Blanco Boque, el capità i porter del Serralleria Blanco. Un títol que segons Boque, “ha estat difícil aconseguir-ho perquè el Guimarei City F.C. s’ha plantat a la final després d’eliminar a equips favorits i han lluitat molt bé tota la final, i és per felicitar als seus jugadors”.

I si els jugadors del Serralleria Blanco estaven exultants per conquerir el títol de campió, els jugadors del Guimarei F.C. no estaven del tot decebuts per no poder celebrar la victòria en la final, ja que la seva trajectòria en el campionat va ser impecable, amb la fortuna del seu costat, com va explicar el sey capità, Angel Campos, “no esperaven jugar la final perquè ens han eliminat en la fase de grups, però ha hagut la desqualificació d’un equip i per punts sumats ens han tornat a repescar, per després, això sí, aconseguir eliminar a un dels favorits i plantar-nos a la final”.

Pel que fa a aquesta gran final, el Guimarei City, “nom amb el que hem anomenat l’equip en homenatge al meu avi, que va néixer a Galicia”, va posar molt car el triomf al Serralleria amb una tàctica a l’estil Cruyff, ja que segons Campos “hem sortit a jugar i a divertir-nos, i si podíem competir per la final ho faríem, i ens ha sortit un partit que hem estat a punt de donar la sorpresa”, va concloure.

Pel que fa a la resta de premis d’aquest campionat de Futbol Platja, assenyalar que el  trofeu al Fair Play se’l va emportar l’equip de l’Hotel Risech, el de millor porter va correspondre a Boque, i al de millor jugador, a Dani Haro, tots dos del Serralleria Blanco.

Haro, gerent de l’empresa DH Sports, organitzadora amb l’Ajuntament de Roses d’aquest campionat de futbol platja va afirmar que la celebració d’aquest torneig, amb més de dues dècades d’història “és, a part d’un esdeveniment molt important durant l’estiu a Roses, el bressol d’un dels equips de referència d’aquest esport a nivell nacional, el Club d’Esports Platja Roses”.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Vero Medina, va afirmar que “és un goig veure la platja plena de gent practicant esport, en aquest cas futbol platja, i és un goig perquè l’esport és una de les bases de cohesió social, i a on es poden treballar molts valors a partir d’aquesta cohesió”.

Medina, juntament amb regidors de l’equip de Govern i un altre del PSC, van lliurar els diferents trofeus del campionat.