“El Servei d’Informació d’Atenció a les Dones encara és necessari en viure en un societat masclista i patriarcal”

Servei d’Informació d’Atenció a les Dones de Roses
El regidor Marc Danés i la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina

La coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina, ha fet una molt bona valoració del Servei d’Informació d’Atenció a les Dones (SIAD) de Roses

Servei d’Informació d’Atenció a les Dones de Roses
El regidor Marc Danés i la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina, a les portes del SIAD

L’Ajuntament de Roses disposa d’un Servei d’Informació d’Atenció a les Dones (SIAD) per oferir ajuda i assessorament, així com atenció jurídica i psicològica, de manera gratuïta, a totes aquelles dones que així ho requereixin.

I aquest matí, la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina, i el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, s’han reunit aquest matí a Roses per realitzar el balanç i valoració anual del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Roses.

Un SIAD que “en algun moment deixaran de ser necessaris”, però que a dia d’avui es fa imprescindible “perquè estem en un societat masclista i patriarcal, en una societat on encara hem de reivindicar els drets de les dones, una evidència que no es trasllada al carrer, perquè les problemàtiques de les dones no són les mateixes que té la població en general, per això la importància d’entrar als centres educatius per treballar amb els joves a través de tallers de cares a aconseguir una societat més igualitària”.   

I d’aquest taller s’han fet un total de 74 durant el darrer any a les escoles i instituts de Roses amb un gran èxit de participació i molt bona valoració per part dels centres educatius.
Marc Danés ha destacat també la importància d’aquests tallers “perquè al final, treballar amb els joves i nens del nostre municipi farà possible que tothom entengui que les dones i els homes som iguals, que tenim els mateixos deures i els mateixos drets”.

Cal destacar que quantitativament, les dades d’atencions realitzades es mantenen en els mateixos nivells dels darrers anys, amb xifres que giren entorn a les 110 dones que recorren anualment al Servei d’Informació d’Atenció a les Dones de Roses.

Un SIAD que també realitza al llarg de l’any una important tasca de dinamització sociocomunitària, ja que treballa conjuntament amb les entitats de dones del municipi o comarca en la realització d’accions que visualitzin les aportacions de les dones. Una part important de les atencions que realitza estan relacionades en la detecció i prevenció en l’àmbit de la violència masclista.