El sí a la independència guanya a Catalunya… i a Roses

Eleccions 27 S

Resultats a Roses de les eleccions al Parlament de 2015

Les candidatures a favor de la independència sumen 72 diputats al Parlament de Catalunya aconseguint la majoria absoluta

Eleccions 27 S
Resultats a Roses de les eleccions al Parlament de 2015

Junt pel Sí ha estat la formació guanyadora, de manera clara, de les eleccions al Parlament de Catalunya. Amb el gairebé els 100% dels vots escrutats la candidatura liderada per Raül Romeva ha aconseguit un total de 1.587.780 vots, que els dóna 62 diputats, més els 10 diputats aconseguits per la CUP fa que les forces a favor de la independència obtingui una majoria absoluta al Parlament, amb un total de 73 escons. Les candidatures en favor de l’unió d’Espanya, Ciutadans, PSC, PP i Catalunya SíqueesPot, han sumat 63 diputats, 10 menys que les candidatures independentistes.

A Roses, com a Catalunya, també guanya Junts pel Sí, i també Ciutadans és la segona força més votada

Tan al conjunt de Catalunya com a Roses s’ha produït el mateix resultat en quan a les dues formacions més votades, ja que Junts pel Sí ha guanyat amb 3.066 vots i C’s ha superat a tota la resta de candidatures en sumar un total de 1.823 vots.

Si a nivell nacional Ciutadans ha incrementat en 16 diputats la seva presència al Parlament, passant de 9 a 25, a Roses, amb el cent per cent de l’escrutini electoral ha superat en gairebé 1.000 vots als dos partits que també tenen representació al consistori rosinc, al PSC, que n’ha tret 877 vots i al PP, que aconseguit 842.