“L’Skate Parc podria estar construït d’aquí a un any o any i mig”

"El Skate Parc podria estar construït d'aquí a un any o any i mig"
Un jove skater de Roses demostrant les seves habilitats

Donat l’èxit de convocatória que va tenir l’any passat el club de Skateboard de Roses va decidir organitzar el segon campionat de Skate de la Vila que es va celebrar ahir al passeig marítim, al costat del monument al Pescador. Una cinquantena de joves van poder mostrar, així, un altre cop davant un nombròs públic, les seves habilitats a sobre d’un monopatí.
El Club de Skateboard local ja fa més d’un any que reclama la construcció d’un Skate parc, una instal·lació que ha sofert diverses modificacions en el seu projecte. El president dels skaters rosincs, Adrián Blanca, ha afirmat que “l’última modificació del projecte ja s’ha aprovat. És el mateix que vam fer nosaltres però una mica retallat. Tot això, ens agrada, ens agrada l’ubicació i l’infraestructura que vol fer l’Ajuntament, però el que no hi ha són dates”.
La primera tinent d’alcalde, Montserrat Mindan i la regidora d’Esports de Roses, Anna Jorquera van remarcar al respecte que l’arquitecta municipal ha d’acabar d’enllestir la darrera modificació que va ser aprobada per l’alcalde Carles Pàramo “després ha de sortir publicat i sortir a licitació, que pensem que serà per a l’octubre. Per tant es podria començar la seva construcció al gener. D’aquí a un any o any i mig podria estar construit”, van afirmar les regidores al ser preguntades per la data de construcció del Skate Parc.
La darrera modificació del skate parc contempla l’ubicació d’una pista de futbol 7, un altre de bàsket, una zona verde, gronxadors i, evidentment, la zona dedicada exclusivament als patinadors.
La ubicació prevista serà al davant de la futura escola Montserrat Vayreda.

Pel que fa al campionat, organitzat per l´Ajuntament de Roses i la botiga Four Children de Roses,  destacar que van participar 21 skaters. Adrián Blanca, que a banda de ser el president del Club de Skateboard, és el tutor dels casals d´skate que organitza el Car Jove i, també el gerent de Four Children, establiment especialitzat en el món del skate, va explicar que “tots  els skaters  tenien dret a begudes de forma gratuita tant si participaven com si no al campionat”.
La inscripcio va ser oberta a tothom i totalment gratuita. El campionat va consistir en la celebració de 3 rondes de 2 minuts i mig, a on els participants anaven passant a la seguent ronda per eliminació.
El jurat estava format pels tres professors de les classes d’skate, David Rodriguez, Eulogio Martinez i el mateix Adrián Blanca.
Van patinar pels moduls i les rampes del certamen uns 35 skaters, ja que a part dels que participavan en el campionat s’ha de comptar a d’altres joves aficionats que van voler mostrar les seves habilitats.
Destacar que un dels joves, Paco Pujol, va resultar ferit lleu sent atès pels voluntaris de la Creu Roja i els serveis mèdics de l’ambulància que hi havia al campionat per a tal efecte. que ve ser ates per l´ambulancia i la creu roja.
Tres dels guanyadors van ser alumnes de le s classes d´skate.

Resultats:
1º SERGI NUÑEZ          – SKATE+ 1 BAMBES + 3 SAMARRETA + 1 GORRA + PACK MITXONS
2º SAMER YERMAK         – SKATE+ 1 BAMBES + 2 SAMARRETA + 1 GORRA +
3º SERGIO SALES         – SKATE+ 1 BAMBES + 2 SAMARRETA + 1 GORRA +
4º ABDELLATIF ACHERKOUK – 1 BAMBES + 3 SAMARRETA
5º EDUARD BARTRA        – 1 BAMBES + 2 SAMARRETA