Mes de paraules

El Slow Food o el producte de proximitat o de temporada, l’article d’aquest mes de La Nutrició

La Natàlia, la nostra nutricionista, ens parla aquest mes del fenòmen del “Slow Food”, és a dir, el comprar i consumir aliments de temporada de la nostra zona, del nostre barri, en lloc d’anar a comprar a grans superficies.
Per això posa com a exemple la tomata de la pera plena, una varietat autòctona de tomàquet de l’Empordà recuperada per un rosinc, en Jomi, gerent de la Fruiteria Mont. La Natàlia ens recomana que fem la comparació de comprar un aliment, de temporada, en una gran centre comercial i el mateix a la botiga del nostre barri. I que comparem el sabor i la qualitat entre tots dos. Sí, ja sabem que és una evidència, que està més bó el del costat de casa. Però el que també es evident… És que no ho fem! N’hem a comprar els aliments a les grans superficies desaprofitant la qualitat dels que hi tenim a la vora, que són de l’hort, que no han estat en càmeres de conservació i que mantenen totes les seves vitamines.
Això és el que ens diu la Natàlia, què podem menjar millor, més bé i més sa simplement anant a la botiga que tenim a la cantonada de casa i comprar l’aliment de temporada.
Feu-li cas.

Podeu llegir l’article, clicant en la imatge de La nutrició que hi ha a la portada a la dreta, o bé clicant aquí: Slow Food o cuina de Km 0
Ah! Us recordem que si voleu que ella parli o us aconselli d’algun tema en concret que us interessi sobre la vostra alimentació i nutrició, només l’heu d’enivar un e-mail a la següent adreça: nutricio@viladeroses.cat