El SOC va destinar l’any passat 2 milions al desenvolupament de diferents programes d’ocupació a Figueres

Servei d'Ocupació de Catalunya

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó amb la directora del SOC de Catalunya, Mercè Garau, i el regidor d’Empresa i Ocupació de Figueres, Jesús Quiroga

Per primera vegada a Catalunya un pla pilot de certificats de professionalitat forma 40 persones a l’Institut Cendrassos

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, van visitar ahir dilluns diferents equipaments del municipi on han valorat els programes de foment i millora de l’ocupació que hi ha en marxa actualment a la ciutat.

Garau i l’alcaldessa van destacar especialment el programa pilot de certificats de professionalitat que s’està desenvolupant a l’Institut Cendrassos i al Narcís Monturiol. Aquest pla, pioner a Catalunya i  impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ofereix cursos acadèmics a persones amb baixa qualificació i inclou també una contractació subvencionada en una empresa. Hi ha una quarantena de persones inscrites.

Als dos instituts s’imparteix formació en operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis, confecció i publicació de pàgines web i gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria.

La directora del SOC, Mercè Garau, va destacat “la importància d’haver pogut fer quelcom obvi com és que les instal·lacions d’un institut permetin també fer cursos de certificats de professionalitat, per afegir que aquest pla pilot “és també un pas més de l’aposta per un sistema de resposta integral i integrat per a les empreses” assegurant que “la formació es la gran eina per combatre les desigualtats”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va agraïr als alumnes “l’aposta per aquests estudis i a les administracions per fer-ho realitat. Estic segura que els alumnes tindreu l’oportunitat que busqueu en una ciutat que us necessita per experiència i valor personal”.

Aquest pla pilot de certificats de professionalitat és un dels programes i actuacions innovadors que el SOC està desenvolupant. L’any passat el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya va destinar 2 milions d’euros al desenvolupament de diferents actuacions en el marc de les polítiques actives (foment de l’ocupació, desenvolupament econòmic local i orientació professional). Aquesta inversió va permetre formalitzar 388 contractes de treball al llarg de l’any.