El sopar solidari de la Fundació Vicente Ferrer a Cala Jóncols de Roses recapta 6.500 euros per construir una escola a l’Índia

Fundació Vicente Ferrer
Comensals al sopar a l'hotel Cala Jóncols a benefici de la Fundació Vicente Ferrer

Es tracta d’ una iniciativa de l’històric hotel Cala Jóncols que s’ha celebrat a benefici de la Fundació Vicente Ferrer

Fundació Vicente Ferrer
Comensals al sopar a l’hotel Cala Jóncols a benefici de la Fundació Vicente Ferrer

El sopar solidari organitzat aquest passat dissabte 19 de juliol per l’hotel Cala Jóncols de Roses ha estat un èxit de participació. A l’esdeveniment hi van assistir 90 persones, gràcies a les quals es van recaptar un total de 6.500 euros a benefici de la Fundació Vicente Ferrer.
Aquests diners, que es van reunir amb el preu del sopar i la compra de butlletes per participar als  diferents sortejos que es van portar a terme, aniran destinats a la construcció d’una escola a l’Índia.

El sopar solidari, que va anar acompanyat d’un espectacle de Bollywood, es va desenvolupar a la zona del restaurant exterior de l’hotel , un entorn espectacular ubicat des de fa més de mig segle a la cala Jóncols, l’última de la Vila de Roses abans d’entrar al terme municipal de Cadaqués, en ple parc Natural del Cap de Creus.
Durant la vetllada ses fer un sorteig solidari de productes cedits pels comerços de Roses, així com també es va sortejar una samarreta signada pel jugador del FC Barcelona Lionel Messi, un quadre de l’artista rosinc Joan Comella i dos packs de busseig vàlida per a 10 immersions a les Illes Maldives.

A l’acte, conduit pel rosinc d’origen alemany, Thomas Spieker,  hi va intervenir el portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem, el qual el primer va ser el primer nen apadrinat per l’ONG, i que va explicar als assistents la seva experiència personal amb la Fundació.

El preu del sopar era de 60 euros, en el qual anava inclòs el desplaçament en vaixell per arribar fins l’hotel, l’àpat, l’espectacle i la tornada en vaixell per a les primeres 50 persones que haguessin fet la reserva.

Una nova escola a l’India

Fundació Vicente Ferrer
Lancy Dodem (amb camisa color salmó) departint amb els assistents del sopar solidari

Els 6.500 euros recaptats es destinaran íntegrament al projecte de construcció d’una escola a l’Índia, concretament a la població d’Appajipalem, situada a l’àrea de Kundurpi, a la regió de Kalyandurg . El cost d’aquest centre està calculat en 13.513€. Una petita part d’aquests diners els aporta la comunitat local en concepte del terreny i la resta corresponen a les despeses de recursos materials i humans per la construcció de l’equipament i per realitzar la formació del professorat.

La construcció d’escoles és un dels projectes prioritaris de la Fundació Vicente Ferrer per tal de fer possible l’accés a l’educació entès com a base fonamental del desenvolupament de la comunitat. La idea de la ONG, que es va constituir l’any 1969, és crear escoles complementàries a cada poble amb les que es reforça el programa escolar governamental. Les nenes i nens van a aquests centres dues hores abans i dues hores després de l’horari escolar, consolidant els coneixements adquirits per a després poder continuar els estudis d’ensenyament secundari amb una base sòlida de formació. L’objectiu és augmentar el nivell educatiu i disminuir el fracàs escolar. Segons la Fundació, aquestes escoles també tenen la funció de ser centres comunitaris, que acullen reunions dels diferents grups de la comunitat i d’altres programes de la ONG.

En el sopar solidari organitzat per l’hotel Cala Jóncols hi han col·laborat la Confraria de Pescadors de Roses, que s’ha encarregat de cuinar el segon plat de l’àpat ( el primer plat, que va consistir en un pica-pica, i les postres ho va elaborar el restaurant de l’hotel). També hi ha col·laborat la cooperativa Empordàlia que ha aportat el vi ; l’empresa Blaus de Roses que ha posat els vaixells per traslladar als participants en la vetllada; i Euro-Divers que ha ofert el pack de busseig de les 10 immersions a les Illes Maldives.