El Teatre de Bescanó estrena temporada amb “un injust 21% d’IVA cultural”

Teatre de Bescanó

Fotograma de l'obra Idiota de Josep Aznar

Manté una cartellera de primer nivell per aquesta tardor-hivern amb 23 espectacles de teatre, concerts i dansa per a tots els públics

Teatre de Bescanó
Fotograma de l’obra Idiota, que es representarà al Teatre de Bescanó

“Diuen… que al pot petit hi ha la bona confitura”. Els ingredients del pot: “música, molt de teatre, humor, una mica de dansa, clown, titelles, molt il·lusió i un injust 21% d’IVA cultural”. Amb aquest lema i fórmula s’estrena la nova temporada al Teatre de Bescanó, que un any més segueix treballant per ser un referent en programació cultural, amb una cartellera de primer nivell. La temporada arrenca l’octubre amb 23 espectacles i amb propostes molt atractives adreçades a tots els públics. I en el pot que encapçala la nova programació del Teatre de Bescanó hi ha una informació per als “al·lergòlegs a la cultura”: “pot contenir traces de pastanagues”.

El primer espectacle s’ha programat pel 3 d’octubre, a les 21 hores, amb una classe magistral de Joan Pera sobre l’art de fer riure i un intent de donar resposta a les preguntes que tot comediant es fa quan, tot sol, s’enfronta al públic. Amb l’espectacle magistral Fer riure és un art, Joan Pera vol celebrar els 50 anys de professió. Amb la comicitat habitual i dirigit per Martí Torras, revelarà alguns dels seus trucs d’actor i desmuntarà algunes de les tesis escrites sobre l’humor. El 4 d’octubre, a les 18h, hi haurà teatre familiar: un espectacle sobre la història de Pinocchio, amb la interpretació que La Baldufa fa del text original de Carlo Collodi i que ha rebut el Premi al Millor Espectacle i a la Millor Direcció, Fira de FETEN (Gijón 2015).

El 9 d’octubre , a les 21 hores, s’ha programat una taquilla inversa (el públic decideix a la sortida el preu que vol pagar) amb la comèdia La retrobada, de Lluís Torner i Callicó. El 10 d’octubre, també a les 21 hores, es representarà l’obra teatral L’efecte de Lucy Prebble, dirigida per Carol López: una vibrant exploració sobre el cervell humà, els límits de la medicina i l’inevitable de l’atracció física, amb els actors Paul Berrondo, Nausicaa Bonnín, Montse Germán i Pau Roca. L’11 d’octubre, a les 18 hores, s’oferirà l’espectacle musical Hotel Dulce Hotel, d’Hotel Cochambre basat en l’obra de Joaquín Sabina. El 16 d’octubre, a les 21 hores, s’ha programat La Crida de Ferran Joanmiquel, amb Jordi Subirà; el 17 d’octubre, a les 21 hores, l’espectacle de teatre humor Dominus Corruptus, amb Nando Massaneda. Pel 18 d’octubre, a les 11 i a les 12 hores, es farà la representació de Pintamúsica (Únics Produccions), un concert per a nadons per escoltar, mirar i crear, per mitjà de tres músics, actors i cantants.

El novembre comença amb dansa

El 6 de novembre, a les 21 hores, es podrà assistir a un nou espectacle de dansa de BCN City Ballet, una companyia formada pels guanyadors del Certàmen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona. El 7 de novembre, a les 21 hores, s’ofereix l’obra teatral Idiota de Jordi Casanovas, amb Anna Sahun i Ramon Madaula; El 8 de novembre, a les 12 hores, la companyia PocaCosa oferirà l’espectacle El carreró de les Bruixes, sota la direcció de Toni Albà; el 13 de novembre es representarà, a les 21 hores, iTime – PEYU, el producte estrella d’humor de Time Corporation, dirigit per Joan Roura. El 14 de novembre, a les 21 hores, l’espectacle Rhum, dedicat a la memòria de Joan Montanyès Martínez “Monti”. El 20 de novembre, a les 21 hores, es podrà veure al Teatre de Bescanó L’Alè de la Vida, una obra de gran èxit que ens parla de la història d’una dona que s’enfronta a l’esposa del seu amant i on la ironia i la tendresa comparteixen protagonisme. El 21 de novembre, a les 21 hores, Miquel Abras presentarà el seu darrer treball Per amor a l’art (Música Global 2014), amb lletres i melodies que emocionen i enganxen més que mai en un disc on es poden trobar moltes influències del pop rock americà. El 22 de novembre arriba el concert Canta!, a les 18 hores, amb Dàmaris Gelabert.

El 27 de novembre, a les 21 hores, s’ha programat Guerra, amb Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández “Refree”, una reflexió sobre la guerra, i la manera en què ens l’expliquen, amb música, teatre, projeccions i efectes multimèdia que creen un musical interactiu en 3D tan provocador com irònic. Es tracta d’una producció del Grec 2015 Festival de Barcelona.

El 29 de novembre, a les 18 hores, Tomeu Penya repassarà els seus grans èxits i commemorarà un dels seus discos més venuts en català: ‘Una aclucada d’ull’.

El 6 de desembre, a les 18h, el grup Gossos oferirà una retrospectiva dels 22 anys de trajectòria musical. El 12 de desembre, a les 21 hores, hi haurà un concert teatral per a tots els públics, el Concerto a Tempo d’Umore, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. El 13 de desembre, Teatre al Detall oferirà l’obra infantil L’Endrapasomnis. El 25 de desembre, hi haurà teatre familiar amb Conte de Nadal de Charles Dickens, de la companyia Alba Nova de Bescanó. I el 27 de desembre, a les 18h, el grup Macedònia tancarà la temporada amb la presentació d’un nou disc: El Món és per als valents.

Concert per a nadons

El Teatre de Bescanó segueix donant suport a les companyies gironines, amb l’anomenat km-0. El director del Teatre de Bescanó, Quim Marcé, destaca que “com sempre, s’ha intentat fer una programació per a tots els gustos i totes les edats. S’han programat propostes comercials i altres que són poc conegudes, però que són de molta qualitat”.

Gran èxit de la campanya de promoció

La darrera campanya amb el lema Qui no corre…vola! impulsada pel Teatre de Bescanó s’ha tancat amb les 1.500 entrades que ha inclòs l’oferta venudes. Els descomptes, de fins al 50% del preu habitual, s’han aplicat en 15 espectacles que formen part de la nova temporada d’octubre a desembre.

Els espectacles que han format part de la campanya són, dins l’apartat de Teatre per adults: Fer riure és un art; L’efecte; La crida; Dominus Corruptus; Idiota; Peyu; i L’Alè de la Vida. Pel que fa a la programació de teatre familiar, en la promoció s’han inclòs Pinocchio; el concert per a nadons Pintamúsica; El carreró de les Bruixes; i L’endrapasomnis. En l’apartat de la cartellera de música han format part de la promoció Hotel Dulce Hotel, de l’Hotel Cochambre; Gossos; el Concerto a Tempo D’Umore; i l’actuació de Macedònia.

El Teatre de Bescanó porta a terme periòdicament campanyes de promoció perquè la seva programació estigui a l’abast de totes les butxaques i tothom pugui anar a veure espectacles de qualitat a preus reduïts. Aquesta és la cinquena campanya de promoció amb importants descomptes que ha portat a terme el Teatre de Bescanó.

Tota la informació a la plana web del Teatre

Fa un any el Teatre de Bescanó va estrenar un nou web, amb una imatge més moderna i atractiva i un accés més fàcil per poder trobar tota la informació de la programació. A la plana web s’hi poden trobar notícies i comentaris actualitzats de les xarxes socials.

Cal recordar que el Teatre de Bescanó compta amb un Espai Obert, que té per objectiu la interrelació entre els actors i el públic assistent i que hi ha la possibilitat de fer-se soci d’Amics del Teatre per mitjà del web www.teatrebescano.cat o directament a l’Ajuntament. Ser Amic d’El Teatre té molts avantatges, amb la possibilitat de poder disposar d’entrades a preu reduït i d’entrades gratuïtes en algun assaig general, a més de rebre al correu electrònic les novetats de la programació i gaudir de promocions especials.