Fira de la Rosa de Roses

El Teatre de Roses acollirà aquest diumenge l’estrena del documental ‘Demà tindrem sort’

Demà tindrem sort és el testimoni directe del gironí Joan Pacheco que, a primers de febrer de 1939 i amb només 8 anys, va haver de marxar cap a l’exili de França amb la seva mare i el seu germà més petit

L’Ateneu Republicà de l’Alt Empordà i la secció local de l’ANC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, estrenaran aquest proper diumenge, al Teatre Municipal, a les 18 hores, el documental Demà tindrem sort.

Aquest treball audiovisual, dirigit per Jack Gou, ha estat una experiència reeixida que parteix de la vivència personal de Joan Pacheco, el fill de 8 anys -ara en té 93- d’una família gironina que el 1939 junt amb la seva mare i el seu germà més petit, van haver de marxar cap a l’exili enmig de la gegantina riuada humana que la societat francesa va descriure com la retirada.
El guió del documental surt de la transposició del llibre homònim escrit per Núria Marti Constans, on reescriu la biografia personal del jove gironí a partir de la història oral, la memòria personal del propi Joan Pacheco i el recorregut de l’escriptora pels múltiples llocs de l’obligat exili francès.
Amb aquest bagatge i el bon ofici d’escriptora surt el guió del curt, que des d’un altre registre -el llenguatge cinematogràfic- es descriu el viatge des de la Girona bombardejada, passant per Figueres fins a la Vajol on acaben fent el pas a França. El rodatge s’ha fet en els mateixos llocs d’aquest viatge forçat i s’ha rodat des de la participació massiva de la ciutadania que ha acotxat al projecte artístic des de la sensibilitat democràtica i republicana de la gent.

Xerrada amb els realitzadors del documental i el protagonista, Joan Pacheco

Tot seguit de la projecció del documental, d’una durada d’uns 30 minuts, està previst dur a terme una xerrada, on el director de Demà tindrem sort,Jack Gou, el director adjunt, Albert Verdaguer, i el propi protagonista, Joan Pacheco, on explicaran les experiències viscudes durant el seu rodatge.