El Teatre de Roses gairebé duplica al 2013 la recaptació de taquilla del 2012

Programació TMR gener-maig
Enric Matarrodona, Montse Mindan i Marc Danès

Teatre, música, dansa i espectacle infantil és la proposta mensual del Teatre Municipal de Roses

Programació TMR gener-maig
Enric Matarrodona, Montse Mindan i Marc Danès

El regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, ha desvellat durant la presentació de la programació de teatre de gener-maig que ha portat a terme juntament amb l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan, i el mateix director de la sala teatral que durant el 2013 “els ingressos obtinguts per la venda d’entrades hem arribat als 23.000 euros, que comparats amb l’any anterior, el 2012, hem gairebé duplicat la recaptació, ja que hem passat dels 12.000 als 23.000”.

En quant a xifres d’assistència van passat pel Teatre Municipal de Roses, TMR, l’any passat gairebé 24.000 persones, obtenint un ple absolut d’aforament en quatre representacions: Aventura, de T de Teatre, Somriures i llàgrimes, del Mag Lari, Tu digues que l’estimes i Sí, primer ministre.

Programació per a tots els gustos per la temporada gener-maig del Teatre de Roses

“Ningú que sigui amant del teatre, de la música i de la dansa ens pot dir que no s’ha fet una programació al seu gust”, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació de la programació de teatre de gener- maig, que ha portat a terme juntament amb el regidor de Cultura, Marc Danès, i el mateix director de la sala teatral, Enric Matarrodona. Un nou programari teatral que aposta per una oferta variada pensada per a tots els públics i tots els gustos.

Així, un total de 19 espectacles han estat programats pels propers 5 mesos amb la voluntat que “cada mes tinguem una obra de teatre, un altre de música, una tercera de música clàssica i una darrera amb consistent en un espectacle infantil”, ha explicat Danès. Una programació que es desenvoluparà entre el 26 de gener i el 23 de maig i que, segona ha remarcat el regidor de Cultura, està pensada “per la gent de Roses i la gent de la comarca, perquè entenem que és un públic que ha de tenir un teatre de qualitat a l’abast, seguint amb la nostra filosofia de portar als millors actors i actrius de Catalunya”.

Per la seva banda, Matarrodona ha destacat que les quatre peces teatrals programades són de “molta qualitat i, per exemple, ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’, musical dirigit per Elisenda Roca, ve omplir el Teatre Nacional de Catalunya”.

El total de les propostes de la nova programació teatral per a la temporada gener-maig són T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré (26 de gener), Barcelona (16 de febrer), Iaia! (23 de març), i 1714: crònica d’un setge (27 d’abril). Per la seva banda, la formació de dansa urbana Kulbik Dance Company, oferirà el 20 d’abril el seu espectacle de Cube, i el rei del bolero, Moncho, portarà fins al teatre rosinc el seu espectacle “50 anys de boleros”, la nit del 22 de febrer.

El teatre infantil i familiar d’Optimist, aporta a la programació els espectacles “Sense Solta”, Circ, cíclicus”, “Rucs, la maledicció del bruixot” i “Kei kei”, en el seu format d’un espectacle mensual (el primer diumenge de cada mes).

En l’apartat musical, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses continua donant suport a la programació de Viumúsika, que inclou a la nova temporada un total de 3 concerts: Terry Patrick Ryan (7 de febrer), Tomeu Penya (7 de març) i Maria Coma (4 d’abril). Una altra proposta musical serà l’actuació de l’artista local Àngels Ortiz, que tindrà lloc el 23 de maig.

El cicle de música clàssica, hereu del festival Moments Musicals que des del passat any ha estat assumit directament pel propi consistori, també tindrà continuïtat durant la nova temporada. En aquesta ocasió, comptarà amb l’audició del violinista Vadim Tchijik (9 de febrer), el concert “Clàssics Catalans” (16 de març), la interpretació de l’Stabat Mater de Pergolesi a càrrec d’Amics de l’Òpera de Girona (12 d’abril) i, tancant el cicle, el concert de l’Orquestra de Solistes de l’Empordà (18 de maig).

La IX Cantada d’Havaneres Vila de Roses completarà la programació d’hivern-primavera, la qual comptarà amb un pressupost total aproximat de 70.000 €.

Abonaments

Pel que fa als preus dels espectacles, aquests es mantenen en les mateixes tarifes que durant 2013. Com a novetat, l’Àrea de Cultura ofereix aquesta temporada l’abonament pack teatre a un preu de 65 € (inclou les obres T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, Barcelona, Iaia! i 1714, crònica d’un setge) i l’abonament de música clàssica, que permet l’entrada als concerts El violí virtuós, Clàssics catalans i Concert de l’Empordà, a un preu de 30 €.

Continuant amb la seva política de preus, tots els espectacles organitzats directament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses es mantenen gratuïts per als menors de 16 anys (acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses. Els jubilats, posseidors de Carnet Jove i els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten amb descomptes.