Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El Teatre de Roses s’emplena de gom a gom per ajudar a investigar el càncer d’endometri

XIX concert de Nadal de la Fundació Roses Contra el Càncer
El concert solidari de la Fundació Roses Contra el Càncer va esdevenir, un any més, en tot un èxit

El Teatre Municipal va acollir, ahir diumenge, el concert solidari ‘Gala de Tenors’ organitzat per la Fundació Roses Contra el Càncer

XIX concert de Nadal de la Fundació Roses Contra el Càncer
Moment de la presentació del projecte d’investigació del càncer d’endometri a abans d’iniciar-se el XIX concert solidari de la Fundació Roses Contra el Càncer

Per combatre el càncer és necessari investigar, i per investigar calen dinersi aquest és l’acte que nosaltres portem a terme per abordar aquest objectiu, i aquí hi sou tots els nostres patrocinadors, petites i mitjanes empreses, famílies i particulars que al llarg de 19 anys ens heu acompanyat i compartit amb nosaltres aquest objectiu, i des de la Junta de la Fundació us volem agrair, de tot cor, la vostra col·laboració, perquè sense vosaltres això no seria possible”, va dir a mena de presentació del XIX Concert Solidari de la Fundació Roses Contra el Càncer, la membre de la Junta de l’entitat, Sílvia Danés, que ho va fer acompanyada del doctor Joan Brunet, de l’ICO de l’Hospital Josep Trueta, la doctora Laura Cárdenas, i l’alcalde de Roses, Joan Plana.

La finalitat d’aquest concert solidari és atorgar una beca anual de 10.000€ per investigar el càncer “des de l’Institut Català d’Oncologia amb la resta de professionals de l’Hospital Josep Trueta de Girona, i enguany vam triar per investigar el projecte el de la doctora Laura Cárdenas responsable de la Unitat d’Oncologia Ginecològica, donant així suport per primera vegada al projecte de recerca sorgit del servei de Ginecologia”.

I la doctora Laura Cárdenas va explicar als assistents que “aquest projecte d’investigació del càncer d’endometri, o càncer d’úter té com a objectiu desenvolupar noves eines que ens permetis transportar el que investiguem al laboratori al nostre dia a dia amb els pacients, per intentar fer un tractament millor i sobretot, de manera personalitzada a cada pacient”.

Per últim, l’alcalde de Roses, va destacar l’arrelament de la Fundació Roses Contra el Càncer en la societat rosinca, “com ho demostra que qualsevol acte que organitza, petit o gran, esdevé un èxit de participació”. També va voler fer un reconeixement als professionals oncològics, perquè  “el càncer és una malaltia que afecta a molta gent, perquè segur que tots els que estem aquí hem tingut una relació, d’una manera o altra, amb aquesta malaltia, i avui és un dia per reivindicar que actes com aquest són molt importants”.

Concert ‘Gala de tenors’

Gràcies l’èxit del concert solidari del 2021, que va anar a càrrec d’Albert Deprius, la Fundació Roses Contra el Càncer va tornar a demanar al director d’orquestra i tenor, a proposta de molts veïns i veïnes, si podria tornar a Roses aquest any. I Deprius, no només va tornar, sinó que a més ho va fer acompanyat de tres tenors més Carles Cosías, Beñat Egiarte i Josep Fadó, per oferir l’espectacle musical ‘Gala de tenors’, acompanyats pel pianista Josep Buforn i les veus del Cor Harmonia per interpretar els millors i més populars fragments d’òperes, sarsueles i cançons napolitanes de compositors com ara G. Puccini, G. Verdi, P. Sorozábal entre d’altres.