El Teatre de Roses, una de les sales teatrals de referència de l’Alt Empordà

Teatre Municipal de Roses

El regidor de Cultura, Marc Danès, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, presentant el balanç del primer semestre de programació del Teatre Municipal

La qualitat de programació del teatre de Roses redunda en un èxit de públic i taquilla

Teatre Municipal de Roses
El regidor de Cultura, Marc Danès, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, presentant el balanç del primer semestre de programació del Teatre Municipal

La programació del Teatre de Roses entre els mesos de gener i juny ha assolit un rècord d’assistència de públic en la història de la sala teatral municipal, amb un total de 3.406 espectadors.
Una xifra que, en tres anys amb l’actual equip de govern, suposa un un augment d’un 357% en la venda de localitats respecte l’any 2011, que se’n van vendre, només, 745. La bona resposta de públic rebuda durant la temporada, en què “s’han arribat a comptabilitzar cinc plens absoluts amb les obres ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’, ‘Barcelona’, ‘Iaia!’, l’espectacle de ball ‘Cube’ i la ‘IX Cantada d’Havaneres’”, ha explicat el regidor de Cultura, Marc Danés

Una qualitat de programació teatral que ha redundat, sens dubte, en l’èxit de taquilla amb una recaptació de 31.539 €, el que suposa un 363% més que al mateix període de 2011, quan el públic va deixar 6.807 €.
Aquesta recaptació, juntament amb els 18.000 euros subvencionats per la Diputació de Girona i Generalitat, suposen un total de 49.539 € de retorn dels 67.382 € que l’Ajuntament ha invertit en les despeses i contractació d’aquesta programació.
Així, els ingressos generals del Teatre de Roses ha cobert fins al 73% del pressupost municipal destinat a la programació teatral de la temporada.

Pel que fa a l’assistència de públic en base a la programació, 3.083 espectadors han assistit a les diferents representacions teatrals i de dansa programades, mentre que les audicions destinades a música clàssica han rebut 323 assistents. Una xifra minsa, aquesta darrera, i que per la qual cosa l’Àrea de Cultura s’ha marcat l’objectiu “d’impulsar i incrementar l’assistència a l’apartat de clàssics, per això, ja tenim previst diferents campanyes i accions per tal de donar a conèixer i apropar aquest cicle al públic del municipi i resta de la comarca”, ha anunciat Danès.

Preparant la nova temporada amb un inici de luxe

Amb els bons resultats obtinguts, dels quals l’ajuntament fa una valoració molt positiva, “si fas una programació de qualitat, obtindràs bons resultats, i la qualitat de les representacions tant dels darrers anys com d’aquest primer semesetre, fa que el teatre de Roses sigui una de les sales teatrals de referència a la comarca,ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, l’Àrea de Cultura ja està treballant en la programació de tardor-hivern que s’iniciarà el proper mes de setembre, i avança ja que l’obertura de la temporada en l’apartat teatral tindrà lloc el 12 d’octubre amb la reconeguda obra ‘Pulmons’, a un preu de 15€. Les entrades estaran a la venda a partir del proper dimecres 25 de juny.

‘Pulmons’, escrita pel dramaturg britànic Duncan Macmillan i produïda per Sixto Paz Produccions, arribarà a Roses després d’assolir un èxit rotund durant aquesta temporada (amb un 99% d’ocupació), a la Sala Beckett de Barcelona. L’obra, interpretada per Pau Roca i Carlota Olcina , sota la direcció de Marilia Samper, aborda l’evolució d’una parella que discuteix sobre la possibilitat de tenir un fill, en un escenari com a únic element, un llit de matrimoni, “on tot es fa i es desfà”.