Roses Cultura

El teatre i la gent gran també són protagonistes a la Festa Major de Roses

Jubiteatre a la Festa Major de Roses 2015
Una escena del sainet 'Jugant amb els motius de Roses'

El grup Jubiteatre composat per gent gran de Roses va representar un sainet i una obra al Teatre Municipal

Jubiteatre a la Festa Major de Roses 2015
Una escena del sainet ‘Jugant amb els motius de Roses’

A la programació de la Festa Major de Roses 2015 es va incloure una peça de teatre. Una obra representada per la gent gran de Roses, però molt més que una representació teatral, ja que el grup Jubiteatre va oferir, primerament, el sainet ‘Jugant amb els motius de Roses’ escrit per Esther Gotanegra, per tot seguit “fer una projecció de fotos antigues de Roses representant el mateix sainet on els avis i àvies van recordar els seus vells temps”, va afirmar l’ànima i directora d’aquest grup de teatre composat per jubilats, la rosinca Fina Puigdomènech.

Tot seguit, Jubiteatre va representar l’obra ‘Per no entendre el castellà’ de Josep Bordas, la qual va ser estrenada a finals del mes de maig al Teatre Municipal amb molt d’èxit, i per la qual des de l’Ajuntament s’ha volgut incorporar aquesta peça teatral dins de les més de 40 activitats culturals, lúdiques i festives de la Festa Major de Roses.

La fundadora de Jubiteatre, la Fina ha manifestat sentir-se “molt orgullosa de totes les persones que composen aquest grup teatral, perquè s’esforcen molt per a que l’obra surti bé i no fallen mai als assajos. Sí, em sento molt orgullosa i contenta amb tots ells”, ha remarcat Puigdomènech, la qual amb aquesta iniciativa ha sabut activar a una part d’aquest segment de població, la gent gran, que gràcies al teatre han de fer, per exemple, un exercici de retenció i memòria per recordar els textos de les obres, a la vegada que es relacionen i interactuen amb d’altres persones per a un objectiu comú.