Roses Cultura

El Teatre Municipal de Roses acull la segona jornada del DebatTurisme2020, dedicada a Medi Ambient i Paisatge

Taula Gironina de Turisme
Un moment de la segona jornada del DebatTurisme2020, que se celebra al Teatre Municipal de Roses

Aquesta segona jornada de debat, impulsada per la Taula Gironina de Turisme, se celebra a Roses després de la que va tenir lloc a Girona el passat mes de gener

El Teatre Municipal de Roses acull avui la segona jornada del DebatTurisme2020, un punt de trobada dels diferents agents implicats en el sector turístic de la demarcació de Girona, on es volen consensuar actuacions i un Pla Estratègic del territori en matèria turística. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha obert la jornada, dedicada avui a Turisme, Medi Ambient i Paisatge.

DebatTurisme2020 està impulsat per la Taula Gironina de Turisme amb la finalitat d’obrir un debat multidisciplinar a la societat que permeti una reflexió profunda respecte a quina és la posició actual del turisme a les comarques de Girona i com s’hauria d’encaminar cap al seu futur. Lobjectiu final és definir col·lectivament línies de treball clares i deixar constància del conjunt de propostes i iniciatives que es plantegin, aconseguint alhora un compromís del conjunt del sector i de les administracions.  

El debat s’estructura en cinc jornades que es realitzaran a diferents localitats de la demarcació, cadascuna d’elles centrada en una temàtica: Girona (Oferta turística, present i futur), Roses (Medi Ambient i Paisatge), Olot (Turisme i Arquitectura), Platja d’Aro (Turisme i Economia) i Lloret de Mar (Reptes de futur). 

La sessió d’avui compta amb la participació d’Isona Passola com a ponent de la xerrada El paisatge gironí al món del cinema. A continuació, la jornada acull dues taules de treball, la primera d’elles dedicada a Territori i Medi Ambient, amb els ponents Josep Pintó, professor de Geografia de la Universitat de Girona; Marta Ball-llosera, ambientòloga i membre de SOS Costa Brava; Ricard Pié, catedràtic emèrit i director de l’Institut “Hàbitat, Turisme, Territori”; i Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat. 

La segona taula està dedicada a Paisatge i compta amb la participació de Felip Puig, ex-conseller de Medi Ambient; Montserrat Prado, cap del Departament de Projectes i Estudis de Paisatge de l’Ajuntament de Barcelona; Jaume Vicens, sub-director General de Biodiversitat i Medi Natural i Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.