El Teatre Municipal de Roses acull l’exposició ‘Albert Pujol, 40 anys al carrer’

Exposició Albert Pujol
Albert Pujol en 1981

A les 8 del vespre d’aquest divendres 19 de juliol s’inaugura al Teatre Municipal de Roses l’exposició ‘Albert Pujol, 40 anys de carrer’

Exposició Albert PujolAlbert Pujol reivindica en aquesta mostra la necessitat d’aturar-se de tant en tant, de meditar tot allò que val la pena i, parafrasejant Milan Kundera: “aturar el temps per pensar, per tractar de revelar en què consisteix ser viu. Entre la lentitud i la memòria, entre la velocitat i l’oblit, hi ha un vincle secret. El grau de lentitud és directament proporcional a la intensitat del missatge; el grau de velocitat és directament proporcional a la intensitat de l’oblit.”

Amb aquesta idea com a premissa, l’artista presenta a partir del proper divendres una exposició amb imatges pintades lentament, a través de les quals ha volgut representar un moment, un instant, que amaga les empremtes del pas del temps.

Una oportunitat per conèixer de més a prop l’obra d’aquest artista estretament vinculat a Roses, i a la vida diària dels seus carrers i places, on la presència del pintor, fent retrats, és habitual. En aquesta ocasió, però, el moviment i l’activitat que envolten les seves creacions, es veuran suplantades per la tranquil·litat i recolliment de l’escenari del Teatre Municipal de Roses, facilitant així la reflexió i meditació que l’artista ens proposa.

La mostra, que romandrà oberta al públic durant dues setmanes, concretament fins al 28 de juliol, aporta la visió de l’artista sobre les empremtes que deixa el pas del temps al seu pas.

L’horari d’obertura a públic és de 18 a 21 h del vespre.

Albert Pujol. Centelles, 1949

Exposició Albert Pujol
Albert Pujol en 1981

– Aprèn l’ofici d’impressor i treballa en el taller del seu pare (1964-1969).

– Estudia disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona i resideix en aquesta ciutat (1970-1976).

– Des de 1976, viu a Roses, on forma la seva família i d’on és un vilatà.

– S’ha dedicat professionalment a la pintura des de 1972 i és popularment conegut pels retrats que fa a l’estiu, davant el públic, al centre de la vila de Roses.

– Té l’estudi a Garriguella on exerceix, com a eina de formació i recerca, la pintura.

– Ha fet múltiples exposicions en les quals, des de l’inici, expressa la voluntat de superació. Ha impartit classes de pintura i ha transmès als alumnes els seus coneixements.

– És membre del grup Vivarium Gerisena.