Fira de la Rosa de Roses

El Tio Pepe decideix venir al Carnaval de Roses per abastir de vi als participants

Carnaval de Roses
Aquest integrant de la colla The Efe-Efe respondran pel mateix nom durant el Carnaval de Roses: Pepe

La colla Efe-Efe, entre el dubte de disfressar-se de sevillanes o cordoveses, es decideix portar al Tio Pepe al Carnaval

Carnaval de Roses
Aquests integrants de la colla The Efe-Efe respondran pel mateix nom durant el Carnaval de Roses: Pepe

No ha estat fins a darrera hora que Tio Pepe ha decidit venir al Carnaval de Roses. La possibilitat ja corria com un rumor per tota Andalusia. Rumor que va néixer a Jerez de la Frontera, d’on és natural aquest gadità, i del qual es va fer ressò la TV autonòmica Canal Sur.

Sevillans, cordovesos, gaditans i en definitiva, tota Andalusia sabia que Tio Pepe podria venir a Catalunya, concretament a casa nostra, Roses, per desfilar en el Carnaval i servir a tot el que volgués un bon vi de Jerez, o un de fi per preparar i assaborir un ‘rebujito’.

Per als participants de les diferents colles que hi desfilaran ha estat una llàstima no saber-ho abans, perquè es podien haver estalviat molts de diners en beguda, ja que ara podrien disposar de tot el vi que volguessin.

I el Tio Pepe desfilarà amb la colla Efe-Efe, ja que es va decidir per aquesta per la similitud de les inicials, un es diu PP i l’altra FF.

“A nosaltres ens ha vingut genial, perquè a la nostra colla no teníem clar si disfressar-nos de sevillanes o cordoveses i al final, en assabentar-nos que venia Tio Pepe vam decidir disfressar-nos com ell, però en femení, ja que anirem amb un monyo, arracades i tota la resta d’estris que es posa una dona quan va de festa”, va explicar el cap de colla de The Efe-Efe, Francis Fernández.

Unes dones de Tio Pepe que desfilaran pel Carnaval de Roses “amb la seva caseta de Fira Andalusa a la part de darrera, i a la de davant tothom sabrà on estarà en tot moment Tio Pepe perquè veuran, en tamany XXXXXL, la seva característica i típica ampolla de vi”, va afirmar Fernández.

I la colla Efe-Efe no posa barraca per la Festa Major, per això munta una caseta de la Fira Andalusa pel Carnaval. Muntatge pel quals cadascun dels 30 Tio Pepe que serviran vi per les desfilades ha hagut d’abonar una quota “de 120 euros, amb la modista i els complements de la disfressa a part”.
I amb aquests diners la trentena de Tios Pepe podran gaudir dels diferent serveis que s’ofereixen a dins d’una caseta andalusa, com ara menjar, beure, ball, música, massatges, sessió de sauna i d’altres serveis típics que es poden veure en una caseta d’aquestes característiques.
“I l’arròs de dilluns entra en la quota perquè enguany he decidit incloure’l”, va remarcar un generós cap de colla.

Perquè, coi, de generós ho és aquest en Francis Fernández… Es podria dir que és la Generositat en persona… O no.