El TKD Joan’s tanca una gran temporada d’èxits amb dues medalles d’or i un altre de plata

Joan Jorquera i Abde Bentarifet es proclamen campions a l’Open de Tarragona de Taekwondo, i Maria Boian, sotscampiona

Maria Boian, Joan Jorquera i Abde Bentarifet amb els seus trofeus

Els esportistes del TKD Joan’s han posat, avui diumenge, la cirereta al pastís de l’excel·lent temporada que ha tingut aquest gimnàs rosinc, que ha assolit triomfs en totes i cadascuna de les diferents competicions en les que ha pres part. En aquesta ocasió, els encarregats de deixar constància que el TKD Joan’s està considerat un dels millors gimnasos de taekwondo de Catalunya van ser Maria Boian (-51kg), recent incorporada a la disciplina del Joan’s, Abde Bentarifet (-41kg) i Joan Jorquera (-37kg).
S’ha donat, avui, per finalitzada la temporada 2011/2012 de Taekwondo amb la celebració de la Copa de Tarragona, organitzada per la Federació Catalana, amb un pavelló replet de públic i 3 pistes funcionant sense parar durant tot el matí, que acollien a gairebé 300 competidors vinguts de tots els punts de la geografia catalana.

Abde Bentarifet, campió
El primer en entrar en competició ha estat Bentarifet, que ho ha fet de manera oficial en una categoria de pes superior, a causa de la planificació del seu treball de cares a la propera temporada, on ja competirà en categoria Júnior. Abde ha estat a un gran nivell, malgrat la major envergadura i pes dels seus rivals i ha sabut imposar-se en el punt d’or en el seu primer combat a Angel Basa Lara de la escelaTKD Avellaneda i arrodonir la jornada amb un gran combat final per gunayar a Sergi Moreno del gimnàs Talma Hospitalet per 12-1 i proclamar-se campió.

Maria Boian, sotscampìona
Després ha entrat en acció Maria Boian, la nova incorporació al primer equip del TKD Joan’s. Lluitadora i combativa al cent per cent s’ha imposat en el seu primer combat a Marina Bardou, de l’escola Cha Tarragona, per 14-3. A la final, tot i la seva empenta, ha cedit enfront de Laura Ferrer del TKD Alfaro per 14-6. Tot i això, el balanç d’aquesta jove rosinca no pot ser més positiu i encoratjador: En les tres competicions oficials a les quals ha pres part ha aconseguit tres medalles. Totes de diferent metall: Or, plata i bronze. Un debut, sens dubte, per emmarcar.

Joan Jorquera, campió
I el màxim exponent del TKD Joan’s, el jove Joan Jorquera, no ha trencat la seva ratxa de triomfs i amb la victòria assolida a Tarragona arriba a la xifra de 85 combats guanyats amb només 11 anys.
Jorquera ha guanyat el seu primer combat per una diferència tècnica de 12-0 davant d’un dels competidors del Sant Pau Sport, el gimnàs revelació d’aquesta temporada de taekwondo de Catalunya.
I precisament a la final s’ha enfrontar a un altre taekwondista d’aquest gimnàs revelació, Cristian Manalo. En teoria, pot ser el rival més fort que es pot trobar en la seva categoria actualment el jove Jorquera a sobre d’un tatami.
El combat no ha defraudat les expectatives i ha hagut emoció fins al final. Accions de gran nivell tècnic per part de tots dos contendents aixecaven aplaudiments del públic, però al final el marcador s’ha decantat a favor Joan Jorquera per 15-14, que ha deixat constància, una altre cop, del talent que atesora en la pràctica del taekwondo.