El toc de queda s’amplia a 165 poblacions, i Roses és una d’elles

Imminent nou toc de queda a Catalunya
El toc de queda es farà efectiu avui a Roses entre l'1 i les 6 de la matinada

El toc de queda decretat pel Govern de la Generalitat entre la 1 i les 6 de la matinada, es prorroga ara fins al 30 de juliol

Roses, com Lleida, Salt o el Vendrell, s’havia salvat fins al moment del toc de queda, però ara totes quatre poblacions han assolit la ràtio de risc que va fixar el Govern català, i que se situa en 400 casos acumulats per cada 100.000 habitants en tots aquells municipis majors de 5.000 habitants, per la qual cosa es passa dels 161 municipis inicials amb el toc de queda als 165 actuals.

L’alt índex de contagis experimentat a Roses en els darrers dies ha motivat que la població passi a sumar-se als municipis catalans en situació de confinament nocturn. Així doncs, la nit del dissabte, 24 de juliol, es prohibeixen els desplaçaments i la circulació per les vies públiques de Roses entre les 01.00 hores i les 06.00 hores.

La Generalitat aplica aquesta mesura des del passat 16 de juliol en aquells municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitats en els darrers 7 dies. 

A Roses, la incidència acumulada és actualment de 818,41, amb un marcat ascens de les dades epidemiològiques tant pel que fa a l’índex de risc, que se situa en un 1.696,1, com de la taxa de reproducció, d’un 2,07. En els darrers 7 dies el municipi ha comptabilitzat un total de 123 nous positius per Covid-19. 

Unes dades que, segons assenyala el regidor de Sanitat de Roses, Marc Danés, “han motivat que la Generalitat hagi cregut convenient activar el confinament nocturn a Roses. Des de l’Ajuntament esperem que aquesta mesura contribueixi a reduir els índexs de contagi amb una mínima afectació al dia a dia de la nostra vila pel que fa a les activitats diürnes, això sí, respectant en tot moment els protocols i mesures de prevenció vigents”. 

L’alcalde de Roses, Joan Plana, apel·la a la responsabilitat de la ciutadania “un cop més, hem de sumar esforços individuals amb l’objectiu comú d’aconseguir parar i reduir, entre tots i totes, l’evolució de contagis per Covid-19 a Roses ”. 

Així, el confinament nocturn és farà efectiu a la Vila de Roses avui mateix el confinament nocturn entre l’1 i les 6 de la matinada, que tindrà nova vigència ja que si abans s’havia decretat fins al 23 de juliol, ara s’ha prorrogat fins al dia 30.
Recordem que cal portar per desplaçar-se dins l’horari de confinament el certificat autoresponsable de desplaçament i la documentació que n’acrediti el motiu. El podeu descarregar des d’aquest enllaç.