“El top manta a Roses provoca una pèrdua del 20% de la facturació dels comerços”

Top manta a Roses

Top manta al passeig marítim de Roses / Foto:arxiu

Afirmació que va fer ahir el diputat de Ciutadans, Jean Castel, al Parlament de Catalunya, que va aprovar la proposta del seu partit destinada a erradicar aquesta pràctica il·legal que a l’agost passat va registrar fins a 600 manters a Roses

El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Jean Castel, va celebrar que la Comissió d’Interior aprovés ahir a la tarda la proposta de resolució parlamentària del partit taronja per garantir la seguretat ciutadana i erradicar la venda il·legal a l’espai públic a Roses. Durant l’exposició de motius, Castel va indicarque el top manta “provoca una pèrdua del 20% de la facturació dels comerços” i es un fenomen problemàtic que aquest estiu ha passat de “400 manters el juliol a 600 el mes d’agost”.

La proposta aprovada comporta el compromís per destinar els efectius policials necessaris per combatre la delinqüència organitzada, la venta il·legal en l’espai públic i els problemes de seguretat ciutadana, especialment a l’estiu; la intensificació de les actuacions contra el top manta i altres activitats de venda il·legal; i l’increment de la col·laboració i cooperació amb totes les administracions i forces de seguretat per detectar, prevenir, investigar i perseguir les pràctiques il·legals i els problemes de seguretat a Roses.

Jean Castel va recordar que les actuacions per erradicar el top manta a la població alt-empordanesa “són una reclamació que cada època estival es ve donant de manera creixent” i, en aquest sentit, va esmentar com l’alcaldessa de Roses va passar de dir que resultava “impossible erradicar això” a iniciar tímides actuacions a través del soci de govern. “Si volem mantenir els ingressos d’un municipi també hem de començar a visualitzar i treballar per la protecció del comerç”, va afegir Castel.

A l’enllaç de sota es pot consultar la proposta de resolució de Ciutadans més les esmenes. Cs va acceptar totes les esmenes presentades i la proposta es va aprovar en els punts d’acord 1, 2 i 4 amb 19 vots a favor (Cs, JxCat, ERC, PSC, PP), 1 en contra (Cup), 1 abstenció (Comuns). Respecte al punt 3, ERC va demanar que es votés per separat i aquest punt es va rebutjar (9 vots a favor -Cs, PSC, PP-), 11 en contra (JxCat, ERC, Cup), 1 abstenció (Comuns).