El Tour de França de Vela arriba a Roses aquest proper mes de juliol

Tour de França de Vela 2013 Roses
Tour de França de Vela 2012 a Roses / Foto: arxiu

El Tour de França de Vela 2013 ha celebrat avui la seva etapa inaugural. Un esdeveniment esportiu en el món de la nàutica de gran prestigi internacional on Roses, com l’any passat, acollirà una de les seves etapes

Tour de França de Vela 2012 a Roses
Tour de França de Vela 2012 / Foto: arxiu

En l’edició 2013, onze ciutats seran seu del Tour de França de Vela, configurant un recorregut total de 1200 km. Com l’any passat, Roses esdevindrà parada internacional del Tour à Voile, que enguany també visitarà la localitat de Breskens (Països Baixos), mentre que la resta de la prova transcorrerà per aigües i ports de la costa francesa.

La sortida de la regata ha tingut lloc avui, 28 de juny, a Dunkerque. Un Tour de Vela que visitarà les poblacions de Breskens, Dieppe, Deauville, Brest, Lorient, Saint Gilles Croix de Vie, Roses (19/20 de juliol), Gruissan, La Seybe Sur-Mer i, finalment, Marsella (26, 27 i 28 de juliol)

Els participants

Aquesta edició del Tour de França a Vela, la 36ena, comptarà amb una participació de 13 equips, alguns amb tant renom com Franck Cammas (guanyador de la Volvo Ocean Race 2012), Thomas Coville (skipper del Maxi Trimaran Sodebo) o Vincent Riou (guanyador del Vendée Globe 2004-2005). Aquests experts patrons s’enfrontaran a especialistes de la prova com Daniel Souben, doble guanyador del TFV amb l’equip Courrier Dunkerque): l’espectacle a l’aigua promet ser intens!

El Tour de França a Vela, una gran Festa Popular

Tour de França de Vela 2013 Roses
Tour de França de Vela 2012 a Roses / Foto: arxiu

A terra la festa assolirà el seu punt culminant. La A.S.O busca donar al Tour de França a Vela una autèntica dimensió popular dinamitzant la vida a terra, tant de dia com de nit. Durant més d’un mes, el Tour serà una gran festa gratuïta i accessible a tots. Activitats variades, animacions lúdiques i també pedagògiques, nits de música, hits de l’estiu, el programa és ben dens i adreçat a tots els públics: nens, adolescents, famílies… Hi haurà moltes novetats respecte a anys anteriors, i animació no només al village instal.lat a port, sinó també en diverses platges, escampant així la festa per la població. Hi haurà també una caravana promocional que, al llarg de la jornada, recorrerà la vila de l’etapa corresponent i distribuirà regals al públic.

A més de totes les animacions que ja es van oferir el 2012, enguany hi haurà grans novetats, tant lúdiques com pedagògiques, com les següents:

PassK’do: Un pas regal que es podrà recollir en arribar al village i donarà l’oportunitat de guanyar molts premis, amb la participació de les diferents activitats del Village.

Challenge Stand Up PaddleNeilPryde: Campionats de Stand Up Paddle per a iniciar-se en aquest esport de moda.

Zona d’esports: Una gran  zona al village destinada a tota mena d’esports, perque els visitants puguin desafiar-se entre familia o amics: bicicleta, rem, tir al blanc, recorreguts cronometrats…

Acro-vela: La possibilitat de trepar amb total seguretat a un mástil de 12 m d’alt i gaudir de les sensacions que proporciona l’alçada, l’aire a la cara…  i potser sentir-se mariner o pirata per un dia!

Patins a braços i hamsterball: Patinets que es propulsen amb braçades, i la possibilitat de caminar sobre l’aigua dins d’una bombolla gegant, el Hamsterball!

Vaixell inflable: un vaixell inflable gegant perque els més petits puguin deixar anar tota la seva energía!

Simulador de vela, grinder Harke… I a més, una exposició sobre el 36 anys Del Tour, una carpa pedagògica sobre la pràctica de la vela, que permetrà als neòfits descobrir els rudiments de la vela i els principis fonamentals d’aquest bonic esport.

Cal destacar també la pantalla gegant, a través de la qual es podrán seguir totes les regates en directe per no perdre’s cap detall, amb uns comentaristes especialitzats que, a més, respondran els dubtes del públic.

Algunes d’aquestes animacions sortiran del village per a acostar-se fins a les platges: hamster balls, tir al blanc, recorreguts cronometrats… a l’aigua hi haurà també la possibilitat d’iniciar-se al windsurf i al Stand Up Paddle. Serà l’ocasió per provar aquests esports amb la familia o els amics.

Nits “hit” de l’estiu

Als vespres, l’escenari del Tour de França s’encendrà, amb grups locals que obriran la nit, seguits dels artistes del Tour. Els Jobi’s, embaixadors d’una cançó francesa tenyida de pop i ritmes caribenys, portaran el públic a viatjar seguint les passes de Jack Johnson o Bob Marley. La temperatura pujarà després amb el show “hits de l’estiu”. Amb tot això, l’organització pretén aconseguir que tothom visqui unes jornades i vetllades inoblidables.