El Trail Cap de Creus més especial

Trail Cap de Creus
Xavi Llamas durant la marató de la Trail Cap de Creus 2016 / Foto: arxiu

La cursa de Roses tornarà a encendre la metxa de les BUFF® MISSIONx3 esgotant tots els dorsals en temps rècord

Trail Cap de Creus
Xavi Llamas durant la marató de la Trail Cap de Creus 2016 / Foto: arxiu

El Trail Cap de Creus no necessita denominacions ni l’etiqueta de cap circuit per ser una cursa de llegenda, però l’habitual tret de sortida de les BUFF® MISSIONx3 i el desembarcament de les Golden Trail National Series a Roses faran d’aquest 2019 una de les edicions més especials. La febre per córrer al paradís va tornar a esgotar els dorsals disponibles, especialment els de la Marathon i el Trail, en pocs minuts. No tots els dies es té l’oportunitat de conèixer un dels racons més fascinants del nostre litoral de la millor manera possible: corrent. De Roses al cor de la Costa Brava.
Demà diumenge, 7 d’abril, 1300 afortunats donaran vida a la vuitena edició del Trail Cap de Creus. La prova de Klassmark tornarà a comptar amb el suport de Salomon, Quadis i Seat Proauto.

MISSIONx3, quilòmetre zero

El Parc Natural del Cap de Creus repeteix com a escenari escollit per encendre la metxa de les BUFF® MISSIONx3. La trilogia de Klassmark portarà els corredors des dels imponents penya-segats del Trail Cap de Creus (7 d’abril) fins a les cotes més altes del Trail Ulldeter (23 de juny), passant per la mitja muntanya del Trail Catllaràs (19 de maig). De la Costa Brava al Pirineu Oriental en un dels circuits de muntanya més importants del calendari. Raons no li falten.

Calcant el guió dels altres anys, la carrera de Roses comptarà amb tres distàncies. Tant el recorregut Marathon com el Trail i l’Express seran puntuables per al circuit de les BUFF® MISSIONx3. Tres itineraris que proposen un viatge entre el mar i el cel. El primer d’ells, el Marathon, descobreix tots els tresors que amaga el paradís. 44 quilòmetres i 2200 metres de desnivell positiu de pur trail running. La vertiginosa cresta que corona al cim de Sant Salvador Saverdera, a pràcticament 700 metres d’altitud, n’és un clar exemple. Això sí, les vistes que regala amb el Parc Natural a la dreta i l’Empordà a l’esquerra són espectaculars. El Puig Bufadors, al Puig de Sa Cruïlla i al Pla de les Gates seran les altres dificultats del dia. Un recorregut màgic que recorre poblacions de postal com Port de la Selva i Cadaqués o l’imponent monestir de Sant Pere de Rodes. Sense oblidar racons de somni com Cala Jóncols i Cala Montjoi.

El vigent campió David Adan (Inverse Team) defensarà la seva corona a partir de les 8:30h del diumenge. No serà l’únic campió en competició perquè Gerard Morales (BUFF® Pro Team) vol seguir recollint èxits al Cap de Creus. Noms com el del veneçolà Samuel Dávila, el rosinc Xavi Llamas (HG AML Team) o Aleix Bautista (Team Biomecànica) posaran molt cares les places d’honor. A més, tant en la baralla masculina com en la femenina, haurem d’estar molt atents a l’armada francesa. La germana gran del Trail Cap de Creus, tal com ens té acostumats, tornarà a gaudir de molt nivell.

Si el Marathon és la prova més llarga del dia, al costat oposat trobem l’Express. Es tracta del recorregut més curt, però també el més ràpid. 12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu amb el Pic de l’Àliga en el punt de mira. Carles Paredes (AE Matxacuca), l’actual campió Roger Gomez (Rustik Empordà), Roberto García (HG AML Team) i Arnau Aranda (Inverse Team) són alguns dels corredors que no es perdran la cita. L’espectacle està garantit a partir de les 9:30h.