El Trail Cap de Creus va inaugurar ahir, amb una gran festa a Roses, les BUFF® MISSIONx3

Trail Cap de Creus
Eduard Hernández liderant la Trail Cap de Creus / Foto: David Rueda

L’arrencada del certamen de Klassmark porta a 1.200 privilegiats a conèixer el cor del Parc Natural del Cap de Creus en una jornada inoblidable

El moment més anhelat per a molts ha arribat amb el Trail Cap de Creus i l’estrena d’una nova edició de les BUFF® MISSIONx3, que ha portat als corredors més intrèpids per les muntanyes del Cap de Creus, i ho faran posteriorment  a les curses del Catllaràs i d’Ulldeter per conèixer els paratges més bonics de Catalunya.

El començament va ser trepidant i amb les emocions desbordades en una de les cites de referència del calendari, i és que el Trail Cap de Creus és molt més que una cursa, és una experiència vital.

Les BUFF® MISSIONx3 repeteixen el format del curs passat amb les modalitats Marathon, Trail i Express i tres proves que ja són un referent entre els aficionats al trail running. Com marca la tradició el tret de sortida el va donar el Trail Cap de Creus, on el Pirineu abraça el mar en un paisatge mitològic fet pels Déus més que per l’home, com deia Dalí. El paradís es va vestir de gala una vegada més per acollir els 1.200 atletes que es van donar cita a Roses, i obrir així les BUFF® MISSIONx3.

A la Marathon de 44 quilòmetres amb 2.200 metres de desnivell positiu el duel entre Gerard Morales i Samuel Dávila prometia ser emocionant i no va decebre. Molt aviat van obrir forat respecte als perseguidors i van passar junts per l’equador de la cursa a Cadaqués, però Morales ha demostrat tenir un puntet més de forma i s’ha portat la cursa amb un crono de 4h06’26”. Samuel Dávila va arribar segon després de perdre totes les seves opcions de victòria camí de cala Jòncols amb un registre de 4h20’05”, i el podi el va completar Raül Rota, que es va imposar a Nayib Daabal en un titànic esprint després 4h27’34” de cursa. En categoria femenina Ona Sociats va dominar en solitari al llarg de tot el recorregut liderant la cursa de principi a fi per proclamar-se campiona amb 5h12’14”. Al podi el va acompanyat Alfonsina Peppa amb 5h36’08” i Irene Torres a 42 segons.

En la modalitat de promoció Express de 12 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu el ritme va ser de vertigen amb Arnau Aranda com a guanyador amb 56’08” després d’una bonica lluita amb Roberto García, que va creuar la meta a 14 segons i Pedro Esteves, que va completar el podi a 40 segons d’Aranda. En fèmines gran cursa d’Airina Guillén que es va imposar amb 1h11’01”, acompanyada al podi per Maria Vinyet amb 1h13’01” i Laia Alsina amb 1h15’29”.

L’espectacle de les Golden Trail National Series (GTNS)

Podi Trail / Foto: Sixt Visuals

La modalitat que més seguiment va tenir al Trail Cap de Creus va ser la distància Trail de 23 quilòmetres amb 1.200 metres de desnivell positiu, enquadrat en les Golden Trail National Series (GTNS) de Salomon i que va comptar amb una participació d’autèntic luxe. El Trail Cap de Creus va ser la tercera cita de les quatre que conformen el circuit i que són classificatòries per a la final que es disputarà a l’octubre a l’Sky Pirineu.

El nivell va ser altíssim i molt aviat Jan Margarit va prendre la iniciativa amb ganes de repetir el triomf del 2017, però un superb Eduard Hernández va mostrar tota la seva qualitat confirmant que és el corredor més en forma de les Golden Trail National Series apuntant-se nova victòria amb 1h49’44”. Jan Margarit no va poder seguir el ritme del líder del certamen i va entrar en segona posició amb 1h52’15”. El podi masculí el va tancar Carlos García amb 1h54’34”. En fèmines es van complir els pronòstics i la noruega Yngvild Kaspersen es va imposar amb 2h05’21” avantatjant en gairebé 7 minuts a Núria Gil i en gairebé 8 a Gisela Carrion, que ahir es va proclamar Campiona de Catalunya de Curses Verticals.

Les BUFF® MISSIONx3 tornen al Trail Catllaràs

Després de la inauguració de les BUFF® MISSIONx3 al Trail Cap de Creus la propera cita del certamen estrella de Klassmark serà al Trail Catllaràs del 19 de maig i el desenllaç el coneixerem al Trail Ulldeter del 23 de juny. Les BUFF® MISSIONx3 són una aventura per tot el territori i amb tota mena de terrenys que permet posar-se a prova entre el cel i la terra en el Trail Cap de Creus, conèixer la mitja muntanya del Berguedà al Trail Catllaràs i tocar el cel als cims del Trail Ulldeter per Sant Joan.