El treball de recerca de la rosinca Mar Cortés seleccionat entre els 25 millors de tot Girona

“L'Alzheimer: música per reviure”
La Mar Cortés explicant a classe el seu treball de recerca “L'Alzheimer: música per reviure”

“L’Alzheimer: música per reviure” és el títol del treball de recerca desenvolupat per Mar Cortés, estudiant de 2on de Batxillerat a l’Institut Cap Norfeu de Roses

“L'Alzheimer: música per reviure”
La Mar Cortés explicant a classe el seu treball de recerca “L’Alzheimer: música per reviure”

El treball de recerca “L’Alzheimer: música per reviure”, realitzat per l’estudiant Mar Cortés Llanas, de l’Institut Cap Norfeu de Roses ha estat seleccionat per la Universitat de Girona entre els 25 millors de tota la província.

Un treball en el que Mar, de 17 anys i estudiant de 2on de Batxillerat, explica com (veure vídeo a sota) va ajuntar la música amb els malalts d’Alzheimer per comprovar si aquesta, a banda de fer-les gaudir, és beneficiosa per la seva salut, plantejant-se la hipòtesi de si les activitats musicals augmenten l’estat d’ànim i activen les capacitats d’interacció, comunicació i de memòria en els malalts. Hipòtesi que gràcies al seu treball de recerca ha pogut corroborar afirmativament.

Per a Mar Cortés és “un orgull que la Universitat de Girona seleccioni el teu treball de recerca entre els 25 millors de la província”, remarcant la jove estudiant de Roses que “també és molt significatiu i important, ja que és un treball que resumeix tota la feina desenvolupada a la part final del batxillerat”.

En el cas que el seu treball de recerca “L’Alzheimer: música per reviure” fos el guanyador, la  Mar Cortés obtindria com a premi un descompte en la matrícula per cursar una carrera a la Universitat de Girona.