El Valor de l’Esforç, representat pels alumnes del Vicens Vives de Roses al TMR

Escola Jaume Vicens Vives

Regalant Valors entre el públic

Estudiants de 6è de primària del CEIP Jaume Vicens Vives de Roses ensenyen al Teatre Municipal la cultura de l’esforç

Escola Jaume Vicens Vives
Els responsables del diferents departaments de la fàbrica de Valors

Amb l’obra ‘Ajudan’s  a canviar el món’ els alumnes del dos cursos de 6è de primària, dirigits per la Laia Tomàs van ensenyar als assistents en què consisteix la cultura de l’esforç, el principal valor, a banda de l’honestedat i l’amistat, entre d’altres, per assolir els objectius proposats per l’ésser humà.

Una obra que es va representar en dues sessions, la primera a les 11 de la matí, dirigida exclusivament a la resta de l’alumnat, pares i mares i el professorat de l’escola, i la segona, que es va dur a terme a les 18 hores i en la que l’entrada va ser oberta a tothom.
‘Ajudan’s  a canviar el món’ es va iniciar amb un curtmetratge com a prèvia de la funció, i en el qual es va representar com l’ésser humà, amb una total manca de valors, destrueix el món deixant-lo al nivell d’una deixalleria, tant malmès que ni els éssers d’altres planetes volen conquistar-lo.

Escola Jaume Vicens Vives
Pares Noels i Reis Mags venen a buscar els regals en forma de Valors

Tot seguit, van sortir a l’escenari els joves estudiants, representant ser els responsables del diferents departaments de màrqueting, transport i compres d’una empresa de Valors. Una empresa de fabricació d’eines com la ecologia, la honestedat, la humilitat i, sobretot, l’esforç. Cadascú dels alumnes agafaven les moltíssimes comandes que tenien per aquest Nadal, negociant amb els clients les diferents condicions, “per exemple, si un comprava un vehicle contaminant tenia un càrrec del 50% del seu cost, i si l’adquiria que no fos contaminant, se li feia un descompte del 20% i a més es portava de regal una caixa d’esforç” va explicar la tutora de sisè del CEIP Jaume Vicens Vives, Deborah Coll.

Escola Jaume Vicens Vives
Regalant Valors entre el públic

Un cop estaven fet totes les comandes de regals van aparèixer els Pares Noels, Reis Mags i altres éssers màgics que van ser els encarregat de repartir per tot el món tots els regals. Per tot el món sense oblidar-se dels assistents al Teatre Municipal de Roses, ja que els portadors van distribuir un munt de regals. Un regals que eren això: Valors. Per aconseguir fer un món millor.

Aquesta obra realitzada pels alumnes de 6è A i 6è B de primària de l’escola del Vicens Vives s’emmarca dins un projecte que està portant a terme els tutors David Pujol i Deborah Coll sobre la cultura de l’esforç. Un esforç per millorar com a persona i, com a conseqüència, millorar el teu voltant.
Per això, els estudiants han estat portant a terme un Taller de Teatre al mateix centre educatiu, el qual ha estat dirigit per la rosinca Laia Tomàs, i amb la qual han assajat dues hores per setmana cadascú d’ambdós cursos durant aquest darrer trimestre.