El vent i la pluja aturen el viatge en bicicleta del Fan de Maverick… Fins avui

De Roses a Jerez en bicicleta

El Fan de Maverick, Aniceto Díaz, en una aturada que va fer abans de la tempesta que el va obligar a acabar l'etapa abans del previst

El Policia Local de Roses decideix parar per evitar caigudes innecessàries i agafar una altre cop, avui, la bicicleta

De Roses a Jerez en bicicleta
El Fan de Maverick, Aniceto Díaz, en una aturada que va fer abans de la tempesta que el va obligar a acabar l’etapa abans del previst

Com a policia local que és té una bona forma física. Important per la seva feina per tal de salvaguardar la seguretat dels vilatans de Roses, i important per portar a terme un repte com és anar de Roses al circuit de Jerez en bicicleta per trobar-se amb en Maverick, pilot del qual és membre del seu Club de Fans.

Però ni la millor de les formes físiques pot fer res contra la meteorologia. Quan anava per la carretera de Jaén, sortint d’Albacete, en una recta interminable de 31 km, el vent que bufava de manera lateral i la pluja que no parava de caure, “ha provocat que no caigués de miracle un parell de vegades, així que tot just quan passava per la Venta Las Perdices, al km 9 de la carretera de Jaén, he decidit parar-me per no posar en perill la meva integritat física”, va dir Aniceto Díaz.

En aquest portava recorreguts 167 km, “i tenia benzina per a més, volia fer uns 70 més, però tal i com estava el panorama no he decidit arriscar, i l’energia que no he gastat avui em servirà per demà”, va assenyalar el Fan de Maverick.

A les 8:15 hores va sortir de Bunyol, i ja desde un primer moment va patir un fort vent frontal i lateral, però quan li faltaven 80 km per arribar a Albacete “les pujades eren tan pronunciades, que ni el vent m’afectava, ja que només em preocupava d’arribar a dalt”.

Dels més de 167 que va recórrer ahir els últims 80 “els he fet amb un vent molt fort de cara, en alguns trams era impossible pedalar, no passava dels 20 km/hora, ja que, a més, són rectes molt llargues a camp obert, sense poder-te refugiar en cap lloc, és fa etern”.

A 15 km abans d’arribar a Albacete el policia local de Roses s’ha parat a menjar “un bocata de saltxitxes, per agafar forces perquè tenia intenció de fer 80 km més”. Aniceto Díaz tenia l’esperança que després de sortir de la capital manxega el vent no bufés de manera frontal, sinó al contrari i l’ajudés en el seu pedaleig, però no va tenir sort, perquè a més del vent, “que em donava lateralment s’ha aixecat un temporal amb pluja i he decidit parar”. Fins avui, quan  a les 6 hores i 26 minuts exactes s’ha tornat a posar en marxa “acompanyat del vent” per fer la quarta etapa del seu viatge en bicicleta de Roses a Jerez.