Fira de la Rosa de Roses

El VI BaiDeFest de Roses s’inaugura amb un homenatge al carismàtic actor de curts, Emilio Moya

BaiDeFest
L'equip d'organització del BaiDeFest de Roses

El VI Festival de Curts Fantastics i Terror de Roses, el BaiDeFest, es va inaugurar, com a novetat, ahir dijous, oferint als espectadors el documental Emilio Moya “Somewehere over the rainbow” de Jordi Romero i, tot seguit, una vintena de curtmetratges

Quatre dies de cinema fantàstic, terror, animació i, perquè no de cinema classificat “S”, a més d’altres actes culturals, com un concert a càrrec dels Piston Stroke, exposicions, concurs de bandes sonores i presentació del llibre ‘Figueres de por’, es van iniciar ahir dijous en la sisena edició del Festival de Curts Fantastics i Terror de Roses, el BaiDeFest.

“Volem que la gent s’apropi al Teatre de Roses per assistir al BaiDeFest, per això cada any afegim propostes culturals alternatives al cinema, com un concert o la presentació d’un llibre, però també relacionades amb el setè art, amb un concurs de bandes sonores. Sabem que el gènere de cinema de fantàstic i de terror té molts adeptes, i només els hi hem de donar una empenta perquè vinguin al Teatra de Roses a gaudir del cinema que més els hi agrada oferint-les un total de 80 curtmetratges, seleccionats del 632 que vam rebre provinents de 45 països, i que es projectaran durant quatre dies”, va afirmar el director del BaiDeFest, José Luís Santos, conegut en el món del cinema de Terror com a Tito Gore.

I passats uns minuts de les 8 del vespre, va ser quan el mestre de cerimònies, Francesc Sirvent, va donar per inaugurat el VI BaiDeFest, per tot seguit fer pujar a l’escenari a Carlos Hortolà i Albert Lagos, amics d’Emilio Moya, un carismàtic i estimadíssim actor de curtmetratges que ens va deixar tot just abans de néixer BaiDeFest, i que ahir l’organització va voler retre’l un homenatge amb el documental “Somewehere over the rainbow”, de Jordi Romero, en el que es mostra una xerrada emotiva, a la vegada que divertida, de quatre amics d’Emilio entorn a la taula d’un bar per parlar sobre la vida d’aquest singular personatge que, sens dubte, va deixar petjada en totes aquelles persones que el van conèixer, tinguin relació o no amb el cinema fantàstic i de terror.

Curtmetratge de terror fet a Roses i amb actors rosincs

I dels 80 curtmetratges seleccionats per aquesta edició del BaiDeFest que va esmentar Tito Gore, una vintena ja es van projectar ahir en el primer dia del VI Festival de Curts Fantastics i Terror de Roses. Projeccions que continuaran avui divendres amb una vintena més, entre els quals cal destacar “Pren-ho així no podem fer-ne cap drama”, d’Alex Nardi, filmat íntegrament a Roses i amb actors rosincs.  

Segona jornada de cinema fantàstic i de terror al Teatre Municipal de Roses que farà una pausa en les projeccions a les 22 hores per gaudir de la música dels Piston Stroke, concert que s’allargarà fins les 23 hores per donar pas a la sessió golfa del BaiDeFest. I dissabte i diumenge… Més!