El vi subaquàtic de l’Hotel Cala Jóncols de Roses, present al Saló Nàutic de Barcelona

Vi subaquàtic de l'Hotel Cala Jóncols

Michael Gómez atenent a uns visitants del Saló Nàutic de Barcelona, i a la imatge petita una ampolla de vi envellit al fons del mar

Aquest projecte de vi subaquàtic, impulsat pels gerents de l’Hotel Cala Jóncols, es va donar a conèixer en un estand de la Generalitat en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya

El vi subaquàtic promogut per l’Hotel Cala Jóncols, en col·laboració amb  la Confraria de Pescadors de Roses, va ser-hi present ahir, i per primera vegada, al Saló Nàutic de Barcelona, de la mà de la Generalitat.  L’empresa, que destaca per les seves iniciatives innovadores en el món del vi envellit sota el mar, dona a conèixer el projecte des de l’estand gestionat per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims  i en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya. Es tracta d’una eina consensuada entre tots els departaments de la Generalitat que té per objectiu potenciar l’economia blava sostenible mitjançant una gestió integrada de les activitats sectorials que impacten sobre l’espai marítim català.

“El Saló és un gran aparador de tot el que està relacionat amb el món marítim i hem cregut interessant presentar un projecte innovador en aquest àmbit com és el del vi del mar”, van afirmar els germans Michael i Juan Manuel Gómez, gerents de l’Hotel Cala Jóncol de Roses.

Estudi sobre el vi submarí

El projecte del vi del mar de Cala Jóncols inclou l’elaboració d’un estudi pioner que s’està duen a terme sobre l’evolució del vi subaquàtic  amb l’objectiu d’obtenir la màxima qualitat del vi envellit sota el mar.  En una primera fase, es van analitzar diferents paràmetres químics del vi com, per exemple, la seva acidesa, el pH o la seva estabilitat i ara s’està pendent d’obtenir els primers resultats. També es van analitzar els taps per veure la seva influència en l’evolució del vi, i les condicions ambientals amb què les ampolles estan sota l’aigua del mar i es va comparar amb el vi que envellit en un celler.  Es van col.locar  uns sensors a les ampolles per tal d’anar avaluant periòdicament  per veure l’entrada d’oxigen del tap en el vi i veure si les condicions de pressió afecten l’entrada d’oxigen.  El vi que s’analitza prové de les  primeres ampolles de vi de conreu biodinàmica de la vinya de Cala Jóncols. Les ampolles de vi estan recobertes d’unes àmfores d’argila perquè protegeixin millor el vi dels salts tèrmics i li donin un ambient de lluminositat més baix. Aquestes àmfores es van col·locar dins de les gàbies homologades.

“L’estudi és la culminació d’un projecte que es va iniciar fa nou anys i que la voluntat és donar-li continuïtat per seguir aprofundint en tot el que fa referència al món del vi submarí”, van explicar els germans Gómez.

Saló Nàutic de Barcelona

El Saló Nàutic de Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona amb la col.laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques, és el millor aparador comercial de la nàutica espanyola . A més, representa la major plataforma professional del sector. Es durà a terme fins el 13 d’octubre al Port Vell i es preveu que hi passin 55.000 visitants.

La  58 edició del saló creix un 7% respecte al 2018, compta amb 290 expositors i més de 700 embarcacions, de les quals 180 s’exhibiran a la mostra flotant. El certamen líder del sector nàutic espanyol  se centra aquest any en la sostenibilitat i en l’impacte de la nàutica en el sector marí.