El Vòlei Platja, patrimoni esportiu i turístic de Roses

XXIV Campionat de Vòlei Platja de la Vila de Roses

El Vòlei Platja Vila de Roses comptarà amb servei de fisioteràpia pels jugadors

La platja de Santa Margarida va acollir la primera prova de la 22ena edició del campionat de Vòlei Platja de la Vila de Roses

XXII Campionat de Vòlei Platja de la Vila de RosesEl Vòlei Platja és un esport que, des de fa molts anys s’ha convertit en una figura més del paisatge turístic del litoral rosinc. Un esport mol arrelat i amb molta afició a la Vila de Roses. Com a prova irrefutable estan els diversos campionats que se celebren al llarg de l’estiu, sense esmentar que de les platges rosinques han sortit grans jugadors de Vòlei Platja, com és el cas del medalla de plata als Jocs Olímpics d’Atenes 2004, Xavi Bosma.

Un esport que atrau, sens dubte, turisme a una de les badies més boniques del món, com és la de Roses. Francesos, belgues, holandesos, anglesos es presenten a la Vila rosinca per participar en aquest esdeveniments esportius.

Unes variables, esport i turisme, que fan que el Vòlei Platja sigui un dels patrimonis a tenir en compte en la riquesa turística de Roses.

I ahir, dissabte, es va poder viure una altra gran jornada d’aquest esport a la platja amb la celebració del XXII Campionat de Vòlei Platja de la Vila de Roses. Esdeveniment organitzat per Sense Limits Events i l’Ajuntament de Roses es van presentar un total de 29 equips, de 3 jugadors cadascú, per tal d’optar al títol de campió. 15 de les formacions es van inscriure al Nivell Inicial i les 14 restants al Nivell Normal.

La competició es va desenvolupar a la disputa d’un set a 21 punts, amb excepció de les semifinals i la gran final, que es va fer al millor de 3.

Meitat de campions locals i meitat de campions foranis

Els títols de campions es van repartir al 50 % entre els equips locals i els que venien de fora, ja que al Nivell Inicial la formació rosinca del Pizzeria Marechiaro, formada per Toni Bassó, Aleix Gallego i Martí Torrà es va imposar per 2 sets a 0 a l’equip holandès del Super Smoske.

En canvi, al Nivell Normal, els jugadors professionals del Jean Jo Jo francès, Marco i Teo Conre, més el rosinc Toni Luna, que va jugar gràcies a que l’escalenc Josep Mª Pugiverd, jugador habitual a l’equip, li va cedir el seu lloc, van assolir la victòria davant l’equip local del Monterrey. I tampoc va caldre la disputa d’un tercer set, ja que, a l’igual que al Nivell Inicial, van guanyar 2 sets a 0.

En definitiva, va ser un dissabte en el que els participants van gaudir del Vòlei i la platja emmarcat dins un gran ambient esportiu i turístic.