Cinema a la Fresca

El workshop del projecte Okup’Alt reuneix 33 joves amb responsables d’11 empreses de l’Alt Empordà

Okup'Alt
Celebració de l'Hora Okup'Alt al Consell Comarcal de l'Alt Empordà

El workshop es va celebrar ahir al matí a la sala d’actes del Consell Comarcal

Okup'Alt
Celebració de l’Hora Okup’Alt al Consell Comarcal de l’Alt Empordà

L’Hora o workshop del projecte Okup’Alt 2015, que es va celebrar ahir dimarts al matí, va reunir a la sala d’actes del Consell Comarcal, als participants en aquest programa de reinserció sociolaboral i educativa amb els responsables d’11 empreses diferents de la comarca.

Aquesta activitat, que és el quart any que se celebra, permet que empresaris amb negocis localitzats a l’Alt Empordà concedeixin entrevistes de feina, en un escenari real, als participants del projecte. En total 33 joves s’han donat a conèixer i han explicar els seus currículums per les diferents taules on hi havia els representants de les empreses

Aquesta és una proposta innovadora de promoció de l’ocupació juvenil que respon a l’objectiu d’apropar el joves a les empreses de la comarca per tal de facilitar la seva incorporació al mercat laboral. L’edició d’enguany de l’Okup’Alt es clourà el proper divendres, després de tres mesos d’activitat, amb el lliurament de diplomes que tindrà lloc a partir de les 12 h al castell de Sant Ferran de Figueres.

El Pla Okup’Alt és una iniciativa que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 19 anys, per tal d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que s’ofereix als 37 joves que van ser seleccionats està relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i imatge i estètica personal). La temàtica d’imatge i estètica personal és una novetat en relació a les anteriors edicions. Durant aquest període, quatre joves han abandonat la formació bàsicament per motius de feina o estudis.

La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació s’han realitzat pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 21 municipis, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on s’han fet pràctiques seran Figueres, Lladó, Palau-saverdera, Llers, la Jonquera, Ventalló, Sant Miquel de Fluvià, Espolla, l’Armentera, Boadella, Portbou, Sant Climent Sescebes, Pontós, Avinyonet de Puigventós, el Port de la Selva, Roses, Cantallops, Cadaqués, Navata, Camallera i Albanyà.

Els 37 joves seleccionats inicialment (10 noies i 27 nois), d’un total de 102 inscrits, procedeixen dels següents municipis: Figueres, Castelló d’Empúries, Fortià, Vilafant, Roses, la Jonquera, l’Escala, el Far d’Empordà, Pau, Colera, Vilajuïga, Biure i Vilafant. Com cada any, els joves participats han realitzat formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d’emprenedoria. També han rebut nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.

A la presentació de l’Hora Okup’Alt 2015 hi van participar el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, acompanyat pel tècnic de l’àrea, Joan Salellas, i la coordinadora del SOC a l’Alt Empordà, Glòria Parpal, que en les seves intervencions van remarcar “la importància d’iniciatives d’aquest tipus de cares a frenar l’elevat índex d’atur juvenil”, que a la comarca supera el 55%.