El Xon’s d’Empuriabrava guanya en dones la 6ª Regata de la Lliga Catalana de Llagut celebrada a Roses

Lliga Catalana de Llagut
Apretat final entre el Xon's Empuriabrava (al fons) i el Club de Rem Badalona

Setze clubs de rem d’arreu Catalunya es van donar cita a Roses per participar a la VI Regata de la Lliga Catalana de Llagut

Lliga Catalana de Llagut
Ajustat final entre el Xon’s Empuriabrava (al fons) i el Club de Rem Badalona

El Club de Rem Xon’s Empuriabrava es va imposar, a la categoria de Sènior Femení, en una disputadíssima final al Club de Rem Badalona. Una regata amb un recorregut de 1.500 metres i que només per 51 milèsimes de segon. Les vogadores d’Empuriabrava comandades pel timoner, Jordi Serra, van fer un temps de 9:18,17 i les badalonines 9:18,68. Un triomf com va reconèixer Serra “molt ajustat, de photo finish, i pel qual estem molt contents, ja que hem pogut guanyar a casa nostra, la badia de Roses, que ens agrada molt”. El timoner va destacar que per guanyar a un club tan potent com el de Badalona “la clau ha estat remar totes amb el mateix ritme, sense defallir”.

La competició es va donar per iniciada a les 9 del matí, tot just després del briefing amb els patrons, i a on es van disputar en primer terme les sèries cronometrades amb la participació de vuit clubs de rem per sèrie.
Els equips juvenils han fet 1000 metres, els sèniors 1500, i els veterans també 1000 metres. Unes sèries de les quals els quatre primers de cada categoria entraven a la ‘Final A’ i els 4 últims a la ‘Final B’.

Les sèries de finals van ser molt igualades ja que eren regates on s’havien de fer tres girs a una boia. Un format que per als espectadors a peu de platja o bé des de les instal·lacions del GEN Roses, entitat organitzadora de la regata juntament amb la Federació Catalana de Rem, han pogut gaudir i comparar, en tot moment, quin dels llaguts liderava la regata i les distàncies que hi havia entre els mateixos.
Totes les finals van ser d’un gran nivell, esdevenint tot un espectacle a la platja de Roses, com va destacar el president del GEN Roses, Josep Mª Isern, al fer una valoració “molt bona, ja que ha estat tota una festa del rem de Catalunya aquí a Roses, que amb la participació de 55 tripulacions, amb 9 vogadors per Llagut més els acompanyants, ha esta un munt de gent que ens ha visitat per participar i veure la competició”.

Isern va voler fer una crida al jovent de Roses per a que “s’apropi al GEN Roses per gaudir del rem i dels demés esports nàutics, que s’ho passaran bé fent esport i coneixent gent anant a competir a altres llocs”.

El Grup d’Esports Nàutics de Roses amb la Lliga Catalana de Llagut ha encetat ha inaugurat l’organitazció de competicions nàutiques de Vela que tindran lloc durant aquest mes de setembre i el pròxim d’octubre a les platges rosinques.

Guanyadors de les diferents categories:

  • Club Rem Santa Cristina – Sènior Masculí
  • Xon’s Empuriabrava – Sènior Femení
  • Club Rem Badalona – Veterà Femení
  • Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils – Veterà Masculí
  • Club Natació Badalona – Juvenil Masculí
  • Club Nàutic Flix – Juvenil Femení, Cadet Masculí i infantil mixt
  • Club Rem Pescadors de Lloret – Cadet Femení

Temps i classificacions finals