El Xon’s Empuriabrava guanya el campionat Interclubs de Rem celebrat a Roses

GEN Roses

El campionat el van disputar en aigües rosinques 4 equips de regatistes pertanyents al GEN Roses i el XON’S Empuriabrava

GEN RosesUna trentena de regatistes es van donar cita a la platja de la Punta de Roses per participar el campionat Interclubs Empordà 2013 organitzat pel GEN Roses juntament amb la col·laboració del XON’S Empuriabrava. I precisament  4 equips d’aquestes dues entitats, composats per regatistes masculins i femenins, van ser els que es van disputar el campionat.
La superioritat dels nois i noies d’Empuriabrava sobre els dos equips del GEN es va evidenciar al llarg del matí de competició, els quals van assolir la pimera i segona posició, deixant la lluita pel tercer lloc als dos equips locals.
Cal destacar, però que a les tripulacions del GEN Roses hi ha molts regatistes nouvinguts.

El rem de banc fix

La principal característica d’aquest campionat és que es disputa amb la tradicional disciplina de banc fix,  és a dir, que es diferencia del rem olímpic, més conegut per tothom, en que el banc no es desplaça i les cames fan un petit moviment, fent gairebé tota la força amb el tors i els braços.

Una tradició, la del rem de banc fix, que en els darrers anys torna a renéixer a Catalunya amb el llagut, i que és molt practicat al nord d’Espanya amb les famoses traineres.