“elBulli Foundation significarà un abans i un després per a Roses com ho van ser els JJ.OO. del 92 per a Barcelona”

Federació Catalana de Càmpings
L'empresari de Roses Miquel Gotanegra

Miquel Gotanegra assegura que el sector empresarial rosinc és el primer interessat en no malmetre el territori

elBulliFoundation
L’empresari de Roses Miquel Gotanegra

Miquel Gotanegra és l’únic empresari de Roses que, fins al moment, s’ha manifestat explícitament a favor del projecte elBulli 1846. I ha tornat a manifestar que no es pot deixar escapar una oportunitat “com aquesta perquè la construcció de elBulli Foundation significarà un abans i un després per a Roses com ho van ser els JJ.OO. del 92 per a Barcelona i Catalunya”.

Així mateix, arran de la visita guiada organitzada per les entitats ecologistes Depana i la Iaeden-Salvem l’Empordà a Cala Montjoi per tal d’explicar com el projecte faria malbé l’entorn on es vol construir elBulli 1846, Gotanegra ha assegurat que “el sector empresarial rosinc no es pot permetre de fer bestieses en el nostre territori, perquè un dels elements que diferencien a Roses és que té més del 50% del seu territori dintre d’un Parc Natural”.

Una asseveració acompanyada del suport al projecte de elBulli 1846 a Cala Montjoi, “ja que, i ho torno a dir, quan un arquitecte de prestigi mundial com Enric Ruiz Geli, i un naturalista del nivell de Jordi Sargatal diuen que no hi ha cap problema per a que es faci a Montjoi, nosaltres l’hem de donar el nostre recolzament”.

Compromís de buscar formules per solucionar el tema de la mobilitat a Cala Montjoi

Tot i això, Gotanegra ha reconegut que si que es podria haver un problema en quant a l’augment del trànsit de vehicles amb la construcció de elBulli Foundation. Un punt clau per als ecologistes per reivindicar el canvi d’ubicació del projecte. “Pot ser Roses haurà de buscar un sistema de mobilitat adient per acollir tant de trànsit, però existeixen alternatives per terra i per mar”, ha manifestat el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, per la qual cosa ha afirmat que “amb en Ferran Adrià, des del sector empresarial rosinc, ens comprometem a buscar fórmules per a que aquest tema de mobilitat se solucioni”.