elBulli1846 ja té en marxa la seva primera convocatòria per contractar 12 persones

elBulli1846

El termini per presentar candidatures per formar part del primer equip de 12 persones de elBulli1846 per treballar amb en Ferran Adrià romandrà obert fins a l’1 d’abril

Cala Montjoi reprèn l’activitat amb la posada en marxa d’elBulli1846, on elBullifoundation desenvolupa un centre d’investigació i experimentació amb l’objectiu principal de reflexionar, investigar i experimentar al voltant de la innovació, a partir de Sapiens, la metodologia que connecta el coneixement.

Per això, a elBulli1846 s’organitzaran diferents períodes d’investigació basats en convocatòries que comptaran amb la participació d’equips multidisciplinaris dirigits per Ferran Adrià.

A cada fase, l’equip aprofundirà sobre un “gran” tema d’estudi, el qual es combinarà amb temàtiques personalitzades fruit de la investigació individual de cada membre del grup. En ambdós casos, el treball estarà sempre contextualitzat en el marc de la creació i la innovació. “Estem aprenent cada dia, per estar a punt quan arribi el moment més important d’aquest 2020, amb l’inici d’aquesta primera convocatòria”, explica Ferran Adrià.

Amb aquest propòsit, des del passat 20 de gener i fins a l’1 d’abril, romandrà obert el període de sol·licituds per a totes les persones interessades a presentar la seva candidatura per a la primera fase. L’equip seleccionat tindrà l’oportunitat de treballar braç a braç amb Ferran Adrià, amb la finalitat de complir amb els objectius establerts del 24 d’agost al 20 de desembre.

Concretament, en aquesta primera convocatòria es qüestionarà Sapiens, la metodologia desenvolupada durant els últims cinc anys per Ferran Adrià, al voltant de com connectar coneixement per comprendre. El propòsit és millorar-la i analitzar tant les eines més adequades per divulgar-la, com el seu paper en la innovació. A la vegada, també s’aplicarà a diferents projectes, com l’exposició que s’estarà realitzant a elBulli1846 al voltant de la innovació.

Perfil professional

La convocatòria cita perfils professionals molt diversos, des dels relacionats amb l’economia i la restauració gastronòmica, fins a àmbits com la filosofia, la psicologia o el disseny gràfic, entre d’altres. L’equip el formaran un total de 12 persones i el dirigirà Ferran Adrià.

elBulli1846

Aquesta immensa exposició de 4.000 m², exteriors i interiors, comprendrà elements artístics i divulgatius que permetran, als futurs visitants, reflexionar sobre com connectar el coneixement i sobre la innovació. Des del 13 de gener, a cala Montjoi s’està treballant en els diversos àmbits del sistema general d’organització i funcionament d’elBulli1846, així com en la conceptualització dels diferents espais expositius.

La posada en marxa d’elBulli1846 tindrà un creixement orgànic, amb una primera fase considerada com a un soft opening (2020-2021) que permetrà el desenvolupament de l’exposició permanent i l’experimentació sobre les diferents activitats que, de moment, s’organitzaran de manera concertada. Al mateix temps, s’investigarà sobre la mateixa reflexió al voltant del treball de l’equip, amb l’objectiu de comprendre quin és el millor ecosistema organitzatiu per ser eficient en innovació.

La segona fase començarà el 2022, una vegada el projecte s’hagi consolidat, amb una intensificació de les activitats i compartint els continguts generats.

Las bases sobre aquesta convocatòria poden consultar-se clicant AQUÍ o a la web de www.elbullifoundation.com

elBullifoundation

elBullifoundation és una fundació privada sense ànim de lucre, creada per Ferran Adrià i Juli Soler després de tancar el llegendari restaurant elBulli l’any 2011.

elBullifoundation sosté la voluntat de seguir promocionant la innovació i la creativitat, mitjançant el llenguatge de la cuina i de mantenir i protegir el llegat i l’esperit d’elBulli per a la societat.