Elena Kudryashova, artista russa establerta a Vilajuïga, exposa a la Ciutadella de Roses

Elena Kudry exposa a Roses
Un dels quadres d'Elena Kudry que es podran veure a l'exposició

L’artista  russa Elena Kudryashova, coneguda com a Elena Kudry, inaugura dissabte, 30 de juliol, a la  sala d’exposicions de la Ciutadella de Roses el seu treball ‘Tradicions de Catalunya’

Elena Kudry exposa a Roses
Un dels quadres d’Elena Kudry que es podran veure a l’exposició

Elena Kudry va començar a pintar les llegendes, els símbols i les tradicions de Catalunya, on viu des de fa setze anys. La Sala d’Exposicions de la Ciutadella de Roses acollirà durant tot el mes d’agost una mostra del fruit d’aquest treball amb «Tradicions de Catalunya».

Nascuda a Nizhnekamsk (Rússia), Kudryashova va cursar Belles Arts al seu país natal, des d’on es traslladà al Japó, experiència que li va permetre conèixer una altra civilització i una manera diferent de veure l’art. L’any 2000 va arribar a Catalunya, on va rebre la influència del Modernisme de Barcelona o de l’obra d’artistes com Joan Miró, Pablo Picasso o Juan Gris.

Establerta més tard a l’Alt Empordà, a la població de Vilajuïga, no ha deixat d’experimentar amb tota mena de materials, ja sigui ceràmica, fusta i or, i amb tota mena de treballs, com ara pintura sobre tela o vidre, escultures, cadires amb núvols, cadires amb cremallera o maletes pintades lligades amb corda.

El descobriment de la cultura catalana ha portat l’artista a pintar una sèrie de quadres relacionats amb les tradicions, llegendes i símbols de Catalunya, que ara es podran veure a la Ciutadella. Amb el seu art, l’artista treballa amb diferents temes i estils, però amb l’home com a element principal, amb la vida de l’ésser humà ocupant un lloc principal en les seves creacions.

El ressò de l’obra de Kudry s’ha estès per tot Catalunya i ha transcendit fronteres. Les seves creacions han estat emprades en diverses ocasions per promocionar i il·lustrar activitats culturals i per difondre les festes catalanes, o per il·lustrar portades de llibres (EUA, Itàlia). Recentment, la primera cadena pública russa TV1, va emetre un documental sobre les tradicions de Catalunya i va donar rellevància a la imatge del quadre “El Sant Jordi” de Kudryashova.

La inauguració de les seves obres recollides sota el nom ‘Tradicions de Catalunya, tindrà lloc el proper dissabte, 30 de juliol, a les 20 hores.

Una mostra que romandrà a la Ciutadella fins el 30 de setembre, podent-se visitar de 10 a 21 hores tots  els dies de la setmana.