Eloi Borràs, a títol pòstum, i Juli Soler són els primers guardonats del Premis Arjau de Roses

Premi Arjau de Roses
La família d'Eloi Borràs, aquí amb les autoritats va ser l'encarregada de rebre el Premi Arjau

Els nous Premis Arjau de l’Estació Nàutica de Roses reconeixen trajectòries modèliques de la Vila rosinca

Premi Arjau de Roses
La família d’Eloi Borràs, aquí amb les autoritats va ser l’encarregada de rebre el Premi Arjau

Juli Soler, l’artífex amb el xef Ferran Adrià del premiat restaurant El Bulli ha rebut el guardó Arjau que atorga per primera vegada l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus. Es tracta d’un reconeixement que els empresaris de Roses concedeixen a persones vinculades amb el municipi i que han tingut una trajectòria modèlica. Així, també s’ha atorgat el guardó a títol pòstum al fundador del Grup d’Esports Nàutics de Roses (GEN), Eloi Borràs. L’entrega dels reconeixements la va fer dissabte el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, en el marc de la Fira i Festa del Mar que s’ha celebrat aquest cap de setmana. A l’acte, que va ser molt emotiu, hi va assistir el director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació Ferran Roquer i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Premis Arjau

Arjau, paraula serveix per designar el bastó de fusta o la barra de ferro que unit al timó porta el govern de l’embarcació, és el nom que l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus ha volgut donar a aquest guardó creat per reconèixer la tasca duta a terme per persones relacionades amb el municipi i que han destacat per la seva trajectòria de referència, que han aconseguit deixar empremta , marcar un camí a seguir i portar el nom de Roses arreu.

Uns Premis propis de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus “quan es compleix cinc anys de la seva exitència, que ja té una majoria d’edat, que s’ha consolidat, amb 6 festes del mar a l’esquena superant cada any l’èxit de participació”, va manifestar el president de l’entitat, Miquel Gotanegra.

En aquesta primera edició el guardó ha estat per persones que han destacat en el àmbit de la gastronomia, en el cas de Juli Soler, i en l’esport nàutic, en el cas d’Eloi Borràs, el qual va ser lliurat a títol pòstum.

Premi Arjau de Roses
El guardonat Juli Soler amb Montse Mindan, Miquel Gotanegra i Ferran Roquer

El fundador i president honorífic del GEN Roses, Eloi Borràs,va morir al maig del 2014 als 80 anys. Va presidir el club des del 1979 fins al 2007, el qual amb una gran capacitat de lideratge “va ser el que va posar les bases del que és avui aquest projecte d’èxit que és el Grup d’Esports Nàutics i amb l’única obsessió de fer arribar els esports nàutics a tothom”, va afirmar Miquel Gotanegra.
Eloi Borràs va fundar el GEN a partir de la unió del club Mar de Roses, el club de windsurfing i el centre d’immersió Badia de Roses. Fill de pescadors i gran apassionat del mar es va dedicar al negoci familiar de les Arts gràfiques. Borràs, home d’una gran generositat, va ser una persona clau en el disseny de l’actual port esportiu de Roses.

A Juli Soler se’l considera una peça clau perquè el Bulli “amb la seva feina, la seva generositat i dedicació a la seva feina amb passió ha fet que Roses sigui reconeguda arreu del món i que gastronòmicament tothom sàpiga on és, ja que gràcies a ell el Bulli va arribar a ser el millor restaurant del món”, va assenyalar Gotanegra . L’any 1981 es va fer càrrec de la direcció de El Bulli i al 1984 va fitxar Ferran Adrià per la cuina del restaurant de cala Montjoi i després es va convertir en el seu soci.