Els 7 músics d’Oques Grasses fan ballar i vibrar a més de 3.000 persones a la Ciutadella de Roses

Festival Sons del Món
Més de 3.000 persones es van aplegar a la Ciutadella de Roses per cantar i ballar amb els Oques Grasses

Oques Grasses va actuar a la Ciutadella de Roses en el segon concert del Festival Sons del Món

Oquest Grasses estan “que lo petan”. Avui dia, com és diu a la presentació de Sons del Món del segon concert del Festival a la Ciutadella de Roses, és un dels grans noms de l’escena musical festiva del país. I a tenor del que es va viure divendres al recinte emmurallat és una veritat com a un temple. Perquè música hi van tocar, cançons hi van cantar i, com no, ballar, però el que van portar, per sobre de tot, els 7 músics d’aquesta banda catalana, envoltats de la història que desprenia l’indret on es va celebrar el concert, va ser festa, molta, molta festa.

Van presentar a Roses el seu darrer disc publicat a principis d’aquest any, ‘Fans del sol’.  I les més de 3.000 persones, de totes les edats, cultura sexe i religió que es van donar cita a la Ciutadella no el van degustar, sinó que el van viure en primeríssima persona ballant  i vibrant de valent. Com si no hi hagués un demà.
Tothom es coneixia les cançons ‘Sta guay’ o ‘In the night’ per esmentar les dues que més senten per les emissores de ràdio, ja que, de fet, Oques grasses és una de les bandes catalanes que més sonen, actualment, per les ones hertzianes.

No va ser un concert gaire llarg. Estava previst l’inici de la seva actuació sobre les 23:45, però gairebé era mitjanit quan començava l’actuació més esperada de la nit, i van plegar voltant d’una hora i mitja després, però els Oques Grasses van ser generosos en repartir bona música, bon rollo i, reiterem, molta i bona festa.

Va haver un moment que el respectable, després de ballar, saltar i vibrar, va deixar prova que sí que hi havia un demà al dia següent. Va ser quan un mar llums dels mòbils es van encendre per enregistrar la interpretació del tema ‘Deixa’, cançó amb una instrumentació més intima que va crear una atmosfera de comunió entre músics i públic.
Atmosfera que els assistents que van encendre el seu mòbil per immortalitzar-la, pot ser ara, dos dies després, l’estiguin revivint.

Sense Sal, però amb molt màgia

Sense Sal va ser el grup programat per Sons del Món per fer de teloners d’Oques Grasses. I la veritat, un que no els coneixia, es va quedar gratament sorprès per la força, optimisme, alegria i màgia escènica dels vuit músics que el componen, oferint un folk-pop molt fresc i que a Roses van fer un repàs de la seva discografia… esdevenint un bon entrant abans de l’entrada en escena del grup estrella de la nit.