Els Agents Rurals denuncien diverses construccions il·legals al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Una de les construccions il·legals detectades al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Amb l’ajuda de drons, s’ha detectat la presència d’edificacions irregulars en vuit finques diferents dins l’espai protegit

Agents de l’Àrea Bàsica de l’Alt Empordà i membres de la unitat RPAS del Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals van fer durant el mes de desembre inspeccions amb drons a la zona de la Rubina, al terme municipal de Castelló d’Empúries, en col·laboració amb l’òrgan gestor del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Fruit d’aquesta inspecció, els Agents Rurals han pogut constatar la presència de diverses construccions, magatzems de residus i altres usos no autoritzats dins dels límits del Parc Natural, per la qual cosa han procedit a denunciar els propietaris de les vuit finques diferents on s’han detectat aquestes edificacions que infringeixen la normativa de protecció del parc.

Les denúncies es tramitaran tant per la via administrativa com per la via penal, i s’enviaran a la Fiscalia Medi Ambient i Urbanisme i a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Aquestes actuacions són fruit del treball conjunt amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i s’han realitzat amb la col·laboració de la policia local de Castelló d’Empúries.